Tre kjappe– Tror vi klarer topp fire

Redaksjonen om jakten på Champions League, og bør laget roteres før Southampton?

9. feb 2018 kl 22.24 Arild Skjæveland

Vi er inne i siste tredjedel av sesongen. Manchester City vinner ligaen – men hvem klarer topp fire?

Torbjørn Flatin:
– Pr. i dag vil jeg si City, naboen United og Liverpool og Tottenham. Chelsea sliter både på og utenfor banen om dagen, mens Arsenal er på grensen til å bli hektet av. Kan en håpe på et scenario hvor Chelsea bytter manager og det meste vil dreie seg om å komme igjennom sesongen og kanskje ta en FA-Cup? Og at Arsenal vil fokusere på finale i ligacupen og deretter å vinne Europa League for å komme til Champions League den veien? Trolig ønsketenkning, og Liverpool og Tottenham har tynnest dekning i sine tropper dersom nøkkelspillere skulle bli skadet, men jeg står likevel på de fire jeg nevnte først.

Arve Vassbotten:
Manchester City, Manchester United, Liverpool og Tottenham er mitt tips. Men at det blir et rotterace er det ingen tvil om, og Arsenal som så ut til å falle av ser jo nå ut til å ha våknet igjen etter god handling i januar.

Arve Corneliussen:
– Står det og faller på kvalitet og toppnivå, ville jeg sagt Tottenham, Liverpool og Chelsea i den rekkefølgen. Dessverre har vår aller største rival en tendens til å vinne de kampene de andre lagene snubler i, så antageligvis går en av topp-fire-plassene til Manchester United. Jeg tror også Spurs kommer til å få seg en oppsving fremover med viktige spillere tilbake, mens Liverpool kommer til å ha en fordel av å ikke spille FA-cup. Med kaoset som står på i Chelsea tipper jeg dem på femte, Liverpool fjerde, Spurs tredje og Manchester United andre.

Med kamp mot Porto på onsdag – bør Klopp vurdere å spare noen spillere i søndagens kamp?

ROTASJON?
ROTASJON?  Har Liverpool råd til å rotere på laget med Porto i neste kamp?

Torbjørn Flatin:
– Nei, ikke i mine øyne. Kampen mot Southampton er for meg svært viktig, med påfølgende to hjemmekamper i ligaen og hvor flere av rivalene skal spille mot hverandre de neste ukene. Jeg ville stilt med helt toppet mannskap på sørkysten, og så får en vurdere hvem som eventuelt ikke er kampklar til onsdag i Portugal. Etter kampen mot Porto er det også et langt opphold siden Liverpool er slått ut av FA-Cupen.

Arve Vassbotten:
Jeg føler ikke han har råd til det nå. Det er viktigere å få stabilisert laget igjen etter min mening, og vi får jo nå en «pause» etter Porto-kampen som de andre lagene som skal ut i FA-cup ikke får så jeg ser ikke helt grunnen til å rotere for mye nå. Jeg ville heller spart spillere som Salah og Firmino mot slutten av kampen om det lar seg gjøre.

Arve Corneliussen:
– Ikke egentlig. Kampen på søndag blir såpass vrien at vi trenger våre beste menn med. Men er det noen som bare tåler én kamp i uken akkurat nå – for eksempel van Dijk og Henderson – ville jeg hvilt dem her og stilt med det aller, aller beste laget mot Porto. Det er tross alt den tøffeste kampen av de to.

Liverpool har slitt på St. Mary's tidligere. Hva forventer du på søndag?

Torbjørn Flatin:
– Det tror jeg kan bli en meget vrien kamp. Southampton liker ikke Liverpool, av forståelige grunner siden vi har kjøpt halve laget deres, og det vil mobiliseres både på og utenfor banen. De har også vist bedre form i det siste, i tillegg til at Pellegrino har vist at han kan gjøre det vrient for topplagene når Saints spiller hjemme. Det skal være et lag Liverpool bør slå, også på bortebane, men de røde må spille opp mot sitt beste for å ta tre poeng.

Arve Vassbotten:
Det jeg alltid gjør når Liverpool spiller: angst - selv om vi skulle lede 3-0. Men om det blir firemålsledelse på et tidspunkt håper jeg å kunne nyte litt hvilepuls. Men det er en kamp som mange andre. Man kan ha en forventning om overkjøring og håp om at man får se det samme Liverpool som spilte førsteomgangen mot Spurs. Jeg ville startet med de samme, men med Wijnaldum inn for Milner. Og vil gjerne se van Dijk og Lovren i tospann i en kamp til.

Arve Corneliussen:
– Jeg forventer egentlig en ny slitekamp, men det er veldig vanskelig å spå siden Southampton har vært så ustabile denne sesongen. Enten får du et lag som har vært kompakte i forsvar mot Spurs nylig, eller et kaos-lag uten like som mot Liverpool og Spurs borte. Tatt alle spilleovergangene til Liverpool i betraktning, tipper jeg kampen er såpass viktig for dem at det er kompakte Southampton vi møter, og at en ny, magisk Salah-scoring er det som trengs for å sikre ettmålsseier.

TILBAKE:
TILBAKE:  Virgil van Dijk er tilbake på St. Mary's for første gang siden overgangen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]