Klarte ikke dy seg da han så «This is Anfield»-skiltet

Claus Lundekvam forteller om det oppsiktsvekkende han gjorde i sitt første møte med Anfield som spiller.

26. mar 2018 kl 15.12 Arve Vassbotten

Claus Lundekvam spilte til sammen 357 kamper for Southampton mellom 1996 og 2008. I radioprogrammet «Heia Fotball» på NRK forteller den tidligere norske landslagsspilleren om sitt første møte med Anfield som Southampton-spiller.

I programmet får han spørsmålet: Fikk du noe kritikk da du tok på skiltet i spillertunnellen på Anfield?

– Ja, jeg gjorde det. Jeg debuterte i Premier League mot Nottingham Forrest hjemme da vi spilte 2-2. Andre kampen var borte på Anfield.

– Det var en veldig spesiell opplevelse for en ung gutt fra Austevoll å plutselig stå i Premier League på Anfield. Å gå ut til «You'll never walk alone» var helt ubeskrivelig. Jeg vokste opp som Liverpool fan, og hadde mye følelser for Liverpool.

Hva gjør du?

– Da man gikk ned fra garderoben hang jo «This is Anfield»-skiltet der. Og da måtte jo unge, lovende, Lundekvam opp å ta i skiltet. Jeg klarte liksom ikke dy meg, men da hørte jeg bak meg: «Claus, what the fuck are you doing?». Det har jeg fått høre om noen ganger siden, sier Lunderkvam i programmet.

– Jeg så jo at alle Liverpool-spillerne også var oppe å dunket i det skiltet.

Anfield debuten endte med 2-1-tap for Lunderkvam den kvelden, lørdag 7. september 1996.

Stan Collymore og Steve McManaman scoret målene for Liverpool. Graeme Souness var da manager for Lundekvams lag, mens Roy Evans ledet de røde. Jim Magilton scoret for gjestene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]