Safe standing:«Bare fem prosent ønsker å stå hele kampen»

Sportsminister Tracey Crouch er skeptisk til å innføre ståplasser på Premier League-arenaene.

18. apr 2018 kl 22.00 Einar Kvande

Flere Premier League-klubber ønsker å kopiere Celtic ved å innføre såkalte rail-seter på sine tribuner. En fleksibel løsning hvor setes flippes opp og låses når folk står.

En undersøkelse som Premier League har satt i gang viser at et klart flertall av supporterne ønsker å ha muligheten til å stå under kampene, melder The Guardian. Men bare en av 20 ønsker å stå gjennom hele kampen.

I forrige uke fikk West Bromwich negativt svar fra sportsminister Tracey Crouch da de søkte om å få installere 3600 rail-seter på The Hawthorns foran neste sesong.

Premier League med uttalelse

Nå er Premier League ute med en pressemelding i sakens anledning:

«Som en del av diskusjonene rundt en mulig introduksjon av ståområder i toppfotballen gjennomfører Premier League sin egen undersøkelse. Resultatene så langt viser at majoriteten av fans prinsipielt er positive til ståplasser, men bare fem prosent ønsker å stå gjennom hele kampen. Majoriteten ønsker å ha muligheten til å både stå og sitte i løpet av en kamp. Dette er et komplekst tema med mange nyanser, som helt åpenbart krever ytterligere undersøkelser, for å få en oversikt over hvordan ståområder vil fungere på Premier League-arenaer, hvordan opplevelsen til fansen blir og hvordan dette påvirker sikkerheten. Når vi tar alt dette i betraktning forstår vi hvorfor sportsministeren ber om å få langt flere bevis før man vurderer å gå bort fra stadioner med bare sitteplasser.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]