Har kun tapt én kamp mot lagene utenfor topp seks

Jürgen Klopps lag har gjort det bra mot de svakeste denne sesongen.

19. apr 2018 kl 08.46 Arild Skjæveland

Lørdag skal Liverpool møte West Bromwich på The Hawthorns. WBA vant sin forrige kamp, borte på Old Trafford, men ligger fortsatt helt sist i Premier League, med 24 poeng på 34 kamper.

De helrøde har tidligere ofte blitt kritisert for hvordan de kan slå de beste lagene, for så å tape påfølgende kamp mot et av de svakere. Det har også skjedd denne sesongen – men kun én gang.

Tapet i Swansea

Etter den imponerende 4-3 seieren over Manchester City på Anfield dro Liverpool til Wales og møtte Swansea i neste kamp.

Det endte med 0-1 tap, etter scoring fra Alfie Mawson. Det er det eneste tapet Liverpool har mot motstand utenfor topp seks denne sesongen!

Tall fra Andrew Beasley viser at Manchester City ikke har tapt en eneste kamp mot lagene fra 7. plass og ned denne sesongen. Liverpool og Tottenham har tapt én hver. Arsenal har tapt seks kamper, Chelsea fem, og Manchester United tre.

31 av 36

Det skal sies at Liverpool har gitt bort poeng mot lagene som per i dag står størst i fare for å kunne rykke ned – men det er ikke mange. I skrivende stund er det West Ham, Huddersfield, Crystal Palace, Swansea, Southampton, Stoke og West Brom, som ligger på 14. plass og nedover.

Klopps lag tapte borte mot Swansea, og spilte uavgjort hjemme mot West Brom. Ellers har laget tatt full pott, og har 31 av 36 mulige poeng mot «bunnlagene» denne sesongen.

West Brom og Stoke er Liverpools to neste motstandere i ligaen – nummer 20 og 19 på tabellen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]