Tabellposisjon kan være verdt mange pund

Topp fire gir Champions League-uansett, men det finnes grunner for å prøve å komme så høyt som mulig.

18. apr 2018 kl 08.37 Arild Skjæveland

Etter at Tottenham avga poeng borte mot Brighton tirsdag kveld, ligger Liverpool nå på 3. plass på tabellen med to poeng ned og like mange kamper spilt. I tillegg har de helrøde en langt bedre målforskjell, på åtte plussmål.

Manchester United spiller borte mot Bournemouth onsdag kveld, og er poenget foran Liverpool på tabellen før den er spilt. Også mot erkerivalen har LFC bedre målforskjell, med seks flere plussmål.

Betydning i Champions League

Det nye fra denne sesongen er at samtlige lag som ender på topp fire går direkte inn i gruppespillet i Champions League. Liverpool kom på fjerdeplass forrige sesong, og måtte møte Hoffenheim i play-off. Det er det nå slutt på.

Tabellposisjon har likevel en del å si, når TV-pengene skal fordeles. Hvert land har en pott med TV-penger som skal fordeles mellom deltakerklubbene. I den første delen skal forrige års ligamester 40 prosent, andreplassen får 30 prosent, tredjeplassen 20 prosent og fjerdeplassen 10 prosent, melder Liverpool Echo.

Den andre delen deles utifra hvor mange kamper og hvor langt lagene går. Det er grunnen til at Chelsea i skrivende stund har fått nesten like mye av TV-pengene som Liverpool, selv om de røk ut i 8. delsfinale – mens LFC er klare for semi.

To millioner pund per plassering

Premier League utbetaler også premiepenger etter hvor høyt du kommer på tabellen, der hver plassering er verdt 2 millioner pund.

Det viktigste vil være en topp fire-plassering, men forskjellen på en andre-, tredje- eller fjerdeplass kan ha stor økonomisk betydning.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]