Alexander-Arnold og Lallana vurderes til VM

England offentliggjør sin tropp for Russland i morgen, og nyheter om hvem som er med og hvem som er vraket har begynt å sive ut.

15. mai 2018 kl 18.56 Torbjørn Flatin

Ifølge de engelske avisene er det en genuin sjanse for at Trent Alexander-Arnold kommer med i Englands tropp til sluttspillet i VM. Den 19-årige scouseren som ennå har til gode å debutere på seniorlandslaget.

Historien om Trent Alexander-Arnold

Adam Lallana er heller ikke utelukket, selv om stemningen nok heller mer i retning av at friskmeldingen for Liverpools midtbanespiller etter alle skadeproblemene har kommet litt for sent. Hvis manager Gareth Southgate får en garanti for at Lallana er på full fart tilbake kan det imidlertid være at han tar sjansen på at en måned med trening og treningskamper skal være nok til å få en spiller han verdsetter høyt tilbake i toppform.

Jordan Henderson regnes som banker med sin rutine og 38 landskamper i hva som ventes å bli en nokså uerfaren tropp, mens skader før eller nå gjør at Nathaniel Clyne, Alex Oxlade-Chamberlain og Daniel Sturridge ikke vil få noen VM-billett.


Satser på unge krefter

Angående erfaring, Joe Hart med 75 landskamper skal ha fått beskjed om at han ikke kommer med i troppen. Jordan Pickford (Everton) og Jack Butland (Stoke) vil kjempe om å være førstekeeper, mens Nick Pope hos Burnley trolig blir den tredje keeperen som Southgate velger.

Det bekreftes også at Fabian Delph, bare delvis benyttet av Manchester City denne sesongen, har fått nikket på bekostning av bl.a. skadeforfulgte Jack Wilshire i Arsenal. Jonjo Shelvey har også vært nevnt som et alternativ på midtbanen, men den positive formsvingningen til den tidligere Liverpool-spilleren mot slutten av sesongen i Newcastle skal ikke ha vært nok til å overbevise manageren. Ruben Loftus-Cheek, som har hatt en god sesong på utlån til Crystal Palace fra Chelsea, skal imidlertid være inne.

I forsvaret går tipsene i retning av at Gary Cahill hos Chelsea blir utelukket, noe som kan bety at Jordan Henderson vil bli den spilleren med flest landskamper blant Englands 23 utvalgte. Phil Jones, John Stones og Harry Maguire skal være midtstopperne, hvor høyreback Kyle Walker og midtbaneanker Eric Dier også kan gjøre en jobb.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]