– Ingen er interessert i en tapende semifinalist

Jürgen Klopp mener at dagens Liverpool allerede har gjort en stor prestasjon i Champions League, men at det nå er viktig å benytte sjansen til å skrive historie.

2. mai 2018 kl 09.09 Torbjørn Flatin

- Vi måtte spille kvalifisering for å komme med i Champions League, hvor mange er det som har nådd semifinalen etter å ha måttet være med i playoff? Jürgen Klopp halvveis spør, halvveis svarer, før en av hans største kamper som manager for Liverpool, en returkamp i Roma og hvor vinneren er klar for finalen i Europas største klubbturnering.

- Guttene har virkelig reist seg. Jeg har sett mye utvikling og mange spennende kamper. Hvis dette laget kommer til finalen vil det allerede være en fremragende prestasjon. Måten laget har utviklet seg på det siste året, jeg kunne ikke bedt om noe mer. Jeg liker også det faktum at de har vokst sammen med tilskuerne. Ingen tviler nå på vår innstilling eller kvalitet.


- Vår plikt å vinne

- Stor utvikling til tross denne sesongen, fortsatt har vi ikke sikret oss noe. Ikke det å komme til en finale i Champions League eller en gang å kvalifisere oss for neste års Champions League.

- Chelsea vil se på at vi spiller mot Roma, siden må vi reise til Chelsea og deretter møte Brighton hjemme, men fortsatt jobber å gjøre. Vi kan ikke tillate oss å slappe av. Vi kan kun stole på oss selv.

- Spillerne er oppglødde og ser fram til denne muligheten. Det er kult, la oss nå benytte oss av det. Nå ønsker vi å fortsette den reisen vi har startet.

- Jeg tror ingen er interessert i en tapende semifinalist. Det er det samme med de som taper en finale. Jeg kunne skrive en bok om det, fortsetter Jürgen Klopp som har en historie med tapte finaler.

- Det som gjelder er å vinne. Du må ikke være redd, disse spillerne vet at det er en del av deres plikt å ha virkelig suksess. Til slutt vil det være et lag fra Liverpool som vinner sølvtøy, og vi håper alle at vi da fortsatt er involvert.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]