Nå vet Liverpool hva prisen på Keita blir

Liverpool sparte noen millioner pund på den endelige Bundesliga-tabellen. Selv forlot Keita banen med skade.

12. mai 2018 kl 17.38 Arve Vassbotten

Da Liverpool sikret seg Naby Keita i fjor sommer var det til en utkjøpsklausul på 48 millioner pund, men i tillegg måtte Liverpool betale ekstra for at Keita skulle bli klar for Anfield-klubben til 2018-2019-sesongen. Den summen ble basert på Leipzigs prestasjoner denne sesongen.

Før den siste runden kunne RB Leipzig havne på alt fra 3. til 7. plass i Bundesliga. De vant overbevisende 6-2 borte mot Hertha Berlin lørdag, og dermed sikret det tyske laget kvalifisering til Europa League neste sesong.

Leipzig endte på 53 poeng, bare to poeng unna 3. plassen til Hoffenheim, som slo Borussia Dortmund i avslutningkampen.

Bayern München vant seriemesterskapet med sine 84 poeng. Schalke 04 kom på andreplass med 63 poeng, Hoffenheim på tredje med 55, det samme hadde Dortmund på fjerdeplass og Bayer Leverkusen på 5. plass.

Store sprik i summer

Dersom laget hadde klart toppfire i Bundesliga, måtte Liverpool ut med 59 millioner pund totalt, ifølge en sak fra Paul Joyce i The Times i slutten av april.

Nå som det «bare» blir Europa League-kvalifisering på tyskerne er summen 52,75 millioner pund.

Dermed har Liverpool spart 6,25 millioner pund på at Leipzig ikke klarte å sikre seg Champions League-spill.

Hadde de havnet utenfor topp seks, som også var en mulighet før sesongavslutningen ville de «bare» betalt 48 millioner pund.

Nå skal det sies at SportsBildtidligere har operert med høyere summer. De mente summen var 66 millioner pund for Champions League, 62 millioner pund for Europa League og 57 millioner om de havnet utenfor topp sju.

Men Joyce har normalt gode kilder innad i Liverpool, og har kommet med sine tall etter at Bild kom med sitt «Keita-regnskap». Uansett vil Liverpool-ledelsen nå ha fått klarhet i hva de skal betale ut til Leipzig, når Keita blir klar 1. juli.

Ut med skade

Keita spilte fram til det 77. minutt mot Hertha Berlin, men forlot da banen med smerter. Hvor alvorlig det var, er foreløpig ikke kjent. Men han var etterpå ute å takket fansen.

Keita har denne sesongen spilt 40 kamper for Leipzig. 28 i Bundesliga, fem i Champions League, fem i Europa League og to i DFP-pokal. Han har også scoret 9 mål og hatt sju assist, ifølge Transfermarkt. Mer uheldig har det vært at han har pådratt seg hele ni gule kort og tre røde.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]