Champions League-finalen:Kansellerer bestillinger og mangedobler hotellprisene i Kiev

Liverpool-supportere vurderer å droppe turen til Ukraina fordi hotellene deres blir kansellert eller prisene mangedobles.

9. mai 2018 kl 14.17 Einar Kvande

Mange fotballsupportere, både med og uten finalebillett, har erfart at det er veldig vanskelig å finne hoteller, leiligheter og andre overnattingssteder i Kiev. De opplever også at det kreves vanvittige summer for innlosjering finalehelgen.

Enkelte supportere som hadde ordnet seg med rimelig overnatting i god tid før finalen opplever også at rommene deres blir kansellert, eller at overnattingsstedene krever at de må betale en mye høyere pris for at bestillingen ikke skal bli kansellert. Flere av disse vurderer nå å droppe reisen til den ukrainske hovedstaden.

Hotellbransjen utnytter situasjonen

Dagbladet tok noen stikkprøver på hoteller i Kiev for noen dager siden, og kunne melde at prisene er skrudd kraftig i været i forbindelse med finalen. De viste til et skrekkeksempel der et trestjernes hotell kostet 120 079 kroner for natten etter finalen.

Vanskelig å finne ledige flyseter

Men det er ikke bare hotellprisene som har gått i taket. Det samme gjelder flyprisene, og det er nå uhyre vanskelig å finne ledige flyseter til Kiev i dagene før finalen, og enda vanskeligere å finne ledige seter hjem igjen de første dagene etter finalen.

Mange retter nå kritikk mot UEFA for valget av Kiev som finaleby på grunn av ågerprisene og dårlig hotellkapasitet.

UEFA med rådyre VIP-pakker

Tidligere Liverpool-manager Roy Evans går samtidig knallhardt ut mot UEFA på sin Twitter-konto, og karakteriserer det europeiske fotballforbundets VIP-pakker som offisiell svartebørsvirksomhet.

– Når ble UEFA offisielle svartebørshaier ved å gjemme billetter i pakker?? Skandaløse priser. Fotball er for alle. Finalelagene får bare 16 000 billetter hver. Resten selger UEFA i VIP-pakker. Det er en skam, raser Evans på Twitter.

UEFA selger sine billigste hospitality-pakker som inkluderer kampbilletter til 3200 euro per person. De reklamerer også med bord til fire personer til den nette sum av 18 000 euro og bord til seks personer til 27 000 euro.

SEIERSFESTEN
SEIERSFESTEN  Slik så det ut i Liverpools gater etter at Liverpool vant Champions League i 2005.

Et godt alternativ

For de som ikke har håp om å skaffe seg finalebillett, men som likevel ønsker seg en skikkelig finalefest, kan det være et godt alternativ med en langhelg i Liverpool finalehelgen.

Liverpool FC har ennå ikke opplyst om de kommer til å vise finalen på storskjerm på Anfield, slik de gjorde med semifinalen i Roma. Men å se finalen på pub i Liverpool kan også være en stor opplevelse, og dersom Liverpool vinner finalen vil det absolutt være verdt å få med seg lagets parade gjennom Liverpool by i åpen buss. Derfor kan det være lurt å vente med hjemreisen til etter en eventuell triumf-ferd gjennom Liverpools gater.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]