Fra anspent forhold til god støttespiller

Liverpool-manageren og landslagssjefen har hatt flere krangler, men nå har det endret seg helt.

18. jun 2018 kl 09.04 Arve Vassbotten

Mandag kveld klokka 20 spiller England sin første VM-kamp mot Tunisia i Gruppe G. Jordan Henderson er ventet å starte kampen, mens Trent Alexander-Arnold sannsynligvis starter på benken i kampen som sendes på NRK1.

I en lengre artikkel i The Times, skriver journalist Matt Hughes om hvordan Gareth Southgate har revitalisert det engelske landslaget.

Der blir også forholdet mellom Southgate og Premier League-managerene tatt opp.

Søker mer råd enn forgjengerne

«Southgate har også vært mer åpen for å søke råd hos andre fotballeksperter enn sine forgjengere, og ringer regelmessig til mange av Premier League-managerene for å spørre om spilleres form og tilstand.»

«Han stiller dem også mer generelle spørsmål og er villig til å ta råd, definitivt mer enn hans siste forgjengere, Allardyce og Hodgson. Som en relativ nybegynner på det høyeste nivået omgir Southgate seg med ydmyket, og en aksept for at han har mye å bevise», står det i artikkelen.

Kranglet om Lallana

«Pep Guardiola og Jürgen Klopp har vært mest hjelpsomme, men først etter at sistnevnte gikk i klinsj med Southgate om deres respektive behandling av Adam Lallana.»

«Forholdet deres var anspent i fjor sommer da England følte at Liverpools høye intensitet på sommertreningen var en faktor i at Lallana fikk en lårskade som satte han ut i flere måneder, men det har siden blitt løst.»

«Med Southgates omtanke for å la Klopp informere Trent Alexander-Arnold om at han ble tatt ut til VM-troppen sist måned, viste han den tilliten som eksisterer mellom dem», skriver The Times.

Det har vært flere hendelser der de to offentlig har gått ut mot hverandre, som da Klopp raste mot det engelske landslaget for at Adam Lallana kom tilbake med skade for andre gang på rad i slutten av mars 2017.

Etter det ringte Southgate til Klopp, og de to skværet opp, før det ble nye knuter på tråden i sommer.

Ideelt å jobbe sammen med landslaget

Men etter det har også Klopp understreket det nære samarbeid dem imellom. Spesielt rundt Lallana, som da han ble tatt ut på landslaget igjen i midten av mars.

– I en ideell verden jobber vi sammen med landslaget, og det er det vi har gjort hundre prosent i dette tilfellet.

Samtidig ble også Klopp brukt som samtalepartner da den endelige troppen skulle tas ut. Klopp anbefalte da at Lallana ikke ble med i VM-troppen.

Før VM snakket Southgate også om Trent Alexander-Arnold.

- Vi (Jürgen Klopp og han) har snakket om hvordan spillerne utvikler seg, og det var en fin mulighet for ham å røpe nyhetene på deres treningsleir. Det er hyggelig for managere å komme med slike nyheter da de ofte må gi dårlige nyheter i vanskelige situasjoner. Jeg har lest noe av det som er blitt sagt i etterkant og dette er veldig fint for både spiller og familien, sa Gareth Southgate om det var Klopp hadde fått «jobben» med å fortelle Alexander-Arnold om at han kom med i troppen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]