«Henderson er Englands hjerteslag»

– I Volgograd, triumferte Jordan Henderson, ved å være Jordan Henderson.

19. jun 2018 kl 08.50 Arve Vassbotten

Jordan Henderson får mye ros for sin innsats da England til slutt slo Tunisia 2-1 i åpningskampen av VM. Harry Kane scoret målene for England, men Liverpool-kapteinen, som langt fra var sikret en plass på laget før VM, imponerte også.

«Jordan Henderson er Englands hjerteslag - den andre kapteinen», skriver The Times, i en egen artikkel for å hylle 28-åringen.

Triumferte

«Da han tok over kapteinsrollen i Liverpool hadde Jordan Henderson et problem på størelse md Istanbul: han var ikke Steven Gerrard. Og da Henderson ledet klubben til Champions League finale i forrige måned hadde han et annet stort problem: han var ikke Toni Kroos.»

«Det ser ut som at Wearsider-gutten for alltid vil bli en av de fotballspillerne som ikke vil få aksept for å være god nok i viktige roller på elitenivå. Men managere velger ham. Kanskje skal tvilerne begynne å spørre hvorfor det i ulike lag og under ulike omstendigheter, er slik at ulike trenere fortsetter å gi ham slike roller. De burde se video fra England 2 Tunisia 1. I Volgograd, triumferte Jordan Henderson, ved å være Jordan Henderson», skriver Jonathan Northcroft.

Kanskje skal tvilerne begynne å spørre hvorfor det i ulike lag og under ulike omstendigheter, er slik at ulike trenere fortsetter å gi ham slike roller.Jonathan Northcroft

Englands andre kaptein

Han beskriver innsatsen som samvittighetsfull, kjempende, uegoistisk og at han aldri blir sliten. Han mener han holdt de andre oppe når de begynte å miste motet etter en optimistisk åpning.

«England hadde to kapteiner på Volgograd Arena. Harry Kane, mannen i fokus og tomålsscorer. Men så var det Henderson, mannen med ordene, den som skrek, den som peppet opp de andre, overtaleren.»

Henderson vant alle hodeduellene og taklingene han var involvert i, og fordelte baller med et større tempo enn han gjorde tidligere.

TOK KONTROLL:
TOK KONTROLL:  Henderson var den som tok opp ting med dommeren under kampen.

Limet

Også på ITV høstet Henderson mye ros. Martin O'Neill mente han var «brilliant», og dro blant annet fram plasseringsstyrken, pasningsfoten og at han hadde selvtillit med ballen.

– Jeg har sett Liverpool mye, og han går ofte under radaren. Men han er limet for alt. Men også pasningene hans de siste to årene har blitt så mye bedre, sier Lee Dixon.

Gary Neville mener Henderson nå har overbevist om at han bør starte istedenfor Eric Dier også framover.

– Han har endret seg så mye som spiller. Hvis man tenker fire år tilbake til da Liverpool nesten vant serien under Brendan Rodgers, da var han en boks til boks-spiller.

– Han ønsker å lære hele tiden, han jobber hardt, han har samvittighet, han er en manageres drøm. Og i kveld, da han var under press fra Dier om den plassen, ser det ut som navnet hans står i sement.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]