Lallana følger strikt plan også i ferien

Adam Lallana forteller hvordan han bruker ferien på å bygge seg opp til neste sesong.

21. jun 2018 kl 15.31 Arve Vassbotten

– I gjennomsnitt løper vi 12-13 kilometer i en kamp, så mot slutten av sesongen føler man forskjellige smeller og plager. Det er viktig å hvile, samle krefter og få ny energi. Kroppen og musklene trenger tid for gjenopprette seg helt, så vi stopper helt opp i to uker, forteller Adam Lallana i en artikkel i FourFourTwo.

Denne sesongen har Lallana i stor grad fått spolert på grunn av skader. Og det er tydelig at han har planer om å være i storform igjen allerede når opptreningen begynner.

Sjokk for systemet

– Man får veldig mye ut av å dra på ferie og skru helt av, både fysisk og mentalt. Men jeg blir lei etter et par uker, så jeg begynner å bygge opp min basisfysikk for å forberede meg på preseason, hvis ikke kan det bli et sjokk for systemet, sier Lallana.

– Vi starter preseason 1. juli, så det er måldatoen min. Jeg må være i form da, hvis ikke blir det flaut når det tas mange tester av kroppsfettet mitt osv, sier han.

På treningssenteret

Lallana sier spillerne får et program de skal følge på sommeren.

– Vi får et program for sommeren, så jeg drar til mitt lokale treningssenter eller til treningsanlegget og sørger for å følge det. Jeg trener også intervaller, og jeg bygger opp styrke ved å gjøre pull-ups, knebøy og utfall. Jeg trener også mye pilates for å styrke kjernemuskulaturen.

Lallana legger til at han alltid er nøye med hva han spiser når det ikke er treningsperioder, for å ikke komme overvektig tilbake.

– Det er ingen steder å gjemme seg når man kommer tilbake på trening, jeg så kutter ned på karbohydrater og spiser mer salat og kjøtt fra grillen. Hvis man gjør alle tingene jeg har nevn er man klar for preseason. Hvis man ikke gjør det og man kommer tilbake ute av form, kan det ta deg tre uker før du er på samme nivå som lagkameratene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]