Salah med lekker scoring

Mohamed Salah opprettholder det utrolige landslagssnittet.

25. jun 2018 kl 17.59 Arve Corneliussen

Egypt tapte 1-2 for Saudi-Arabia i den siste og betydningsløse kampen i gruppespillet.

Det var Salah som åpnet scoringskontoen i det 22. minutt. Dermed har den egyptiske kongen scoret i fem landskamper på rad.

Abdallah El Said slo en høy ball i bakrom. Salah lurte seg mellom to saudi-arabiske midtstoppere, og tok ballen lekkert ned med det første touchet. Med det andre touchet lobbet han ballen over keeper under hardt press fra midtstopperne – en lekker scoring fra målmaskinen.

Bare minutter senere fikk han en eventyrlig mulighet til å doble. Han ble spilt igjennom av en lagkamerat, og har neppe hatt så mye rom og så god tid alene med keeper før.

Salah prøvde imidlertid å lobbe ballen over keeper, og ballen snek seg utenfor – en lignende situasjon som da han bommet mot Brighton i sesongens siste ligakamp.

Men den egyptiske kongen var i lekent humør. Bare minutter senere igjen vippet han ballen opp, trikset og lobbet ballen igjennom til Trezeguet. Avslutningen fra Salahs lagkamerat var imidlertid svak og gikk over.

Like før pause reddet 45 år gamle Essam El Hadary, tidenes eldste VM-keeper, Saudi-Arabias straffeforsøk. På overtid fikk de grønnkledde straffe igjen, som gjorde at lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Etter hvilen ble det stille fra både Salah og Egypt. Saudi-Arabia kom til de største sjansene, men Egypt holdt lenge ut. Fire minutter på overtid ble Salem Al Dawsari matchvinner, som betyr at Saudi-Arabia tar tredjeplassen.

26 år gamle Salah står nå med 35 mål på 59 landskamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]