– Den viktigste signeringen i sommer

Fabinho gjør lagkameratene til bedre spillere, mener fransk fotballekspert.

8. aug 2018 kl 22.06 Marius Rabben

Sommerens første Liverpool-kjøp ble bekreftet allerede to dager etter Champions League-finalen i mai da Fabinho poserte i helrødt på Melwood.

Nå har den 24 år gamle brasilianeren straks gjennomført sin første oppkjøring under Jürgen Klopp, og han forventes en startplass når sesongen sparkes i gang mot West Ham på søndag.

– I europatoppen

«Fotballsmart», var blant ordene Klopp brukte for å beskrive nysigneringen før pre-season. Særlig de taktiske egenskapene hans trekkes også frem av Julien Laurens, fotballjournalist og ekspert på fransk fotball, i nyeste episode av podkasten The Totally Football Show.

– Han er en av de mest intelligente spillerne i Europa akkurat nå, sier Laurens.

– Han kan også spille som høyreback og «nummer åtte», men det var som «nummer seks» at han spilte så bra sammen med Bakayoko i Monaco. Det var i et annerledes system enn det Klopp bruker, men han kommer fortsatt til å bidra med så mye i form av taktisk klokskap – når det gjelder posisjoneringen, bevegelsene, med og uten ballen – og han er også så trygg med ballen.

I rollen som «nummer seks», defensivt på midtbanen, kan det bli spesielt Jordan Henderson som får merke Fabinhos inntog.

Det er riktignok ingen hemmelighet at Klopp vil rullere mye, men med Fabinho inn – sammen med Naby Keïta – blir det ventelig betydelig flere minutter på benken for lojale Henderson den kommende sesongen.

Lytt til podkast-episoden her:

Laurens sier akkurat det byttet er en markant oppgradering for Liverpool.

– Det er ikke engang en diskusjon, sier franskmannen, som skriver for avisa Le Parisien og regelmessig dukker opp hos blant annet BT Sports, ESPN, The Times og The Guardian.

– Gjør spillerne rundt seg bedre

Han mener Fabinho-signeringen er «viktigere» enn kjøpet av både Alisson og Keïta.

– I mine øyne er han den beste signeringen av dem alle, den beste som Liverpool har gjort denne sommeren, forteller Laurens.

En stor del av grunnen er måten lagkameratene vil dra nytte av ham på.

– Fabinho er en type spiller som får alle rundt seg til å se bedre ut enn de faktisk er. Så god er han.

– Keïta er utrolig

Forventingene er også store til midtbanekollega Keïta, men da må 23-åringen beholde hodet på rett plass, sier fotballjournalisten.

– Premier League kan være feil liga for Keïta dersom han ikke strammer opp disiplinproblemene sine, noe han slet mye med i Tyskland, i en liga som er veldig lik Premier League når det gjelder intensitet og tempoet i spillet.

– Under Klopp vil jeg se ... ikke at han roer seg ned, det handler nok ikke om det, men at han strammer opp problemene han har hatt med disiplinen og temperamentet sitt. Det blir veldig interessant å se.

For hvis Keïta holder seg på riktig side av linja, har Liverpool sikret seg «en utrolig spiller» som kan bekle samtlige roller på midtbanen, mener han.

– Jeg er sikker på at han også kan spille ute på kanten, for han er så god med ballen, sier Laurens.

– Han er et utrolig talent. Vi har ventet et år på dette, vi har visst i et år at han skulle komme, så forventningene har bygget seg oppover, og nå er han endelig her. Så vi får se.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]