Fnyser av kritikken som rettes mot keepertreneren

Jürgen Klopp mener at Alisson Becker er i de beste hender med John Achterberg som keepertrener.

10. aug 2018 kl 09.50 Einar Kvande

Liverpools keepertrener, John Achterberg, er blitt kritisert av deler av Liverpools supporterskare de siste årene, på grunn av den varierende formen til Simon Mignolet og Loris Karius. Jürgen Klopp mener imidlertid at Liverpool FC er heldige som har Achterberg som keepertrener.

– Først og fremst er John en keepergærning. Han jobber konstant, uttaler Klopp til Liverpool Echo.

– Det er så enkelt for alle menneskene på pubene å tro at de vet og forstår fotball 100%. Men dersom du spør dem hva som er jobben til en keepertrener, klarer de å si noe mer enn å stoppe skuddene? De har ikke peiling på keeperteknikker og slike ting.

– John er den som er først på jobb, og den siste som drar hjem. Uansett hvor tidlig jeg kommer til Melwood, så er han allerede der når jeg kommer opp trappen. Han sitter der med laptop'en sin og ser keepere fra andre siden av jordkloden. Han er konstant på jobb, hvor han utvikler og endrer treningsprogrammer, og jobber med guttene. For meg fremstår han som en fantastisk keepertrener.

– Det finnes ingen grunn til å kritisere ham. Han er en fantastisk fyr.

Ble ansatt av Rafa

Achterberg ble innlemmet i Liverpools stab av Rafa Benitez i 2009, etter å ha vært keeper i Tranmere i 11 år, hvor han spilte over 300 kamper. Det var Kenny Dalglish som forfremmet ham til førstelagets keepertrener i 2011. En posisjon han har beholdt under både Brendan Rodgers og Jürgen Klopp.

Nederlenderen har i løpet av de siste sju årene jobbet med keepere som Pepe Reina, Alexander Doni, Peter Gulacsi, Brad Jones, Simon Mignolet, Adam Bogdan, Danny Ward, Loris Karius og nå Alisson Becker.

I 2016 ble han en av de første keepertrenerne i Europa som fikk UEFA sin Pro Licence.

– Jeg kan forstå at folk er slik som dette. Dersom de ikke har vært fornøyd med keeperne de siste årene gir de John skylden for det, sier Klopp.

– Men John er helt klart ikke grunnen til det. Liverpool er en vanskelig klubb for en keeper å jobbe i, eller forhåpentligvis tilhører det fortiden nå. Nå har vi funnet en løsning som alle er fornøyd med. En fantastisk keeper. Vi er veldig fornøyde nå, og så må vi levere varene i tiden som kommer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]