Tre kjappe: Forventer tre av fire nye i startoppstillingen

Redaksjonen spår startoppstillingen mot West Ham, har klokkertro på Alisson Becker og tror West Ham vil få en god sesong.

12. aug 2018 kl 10.08 Einar Kvande

Vil vi få se alle Jürgen Klopps fire sommerkjøp i startoppstillingen på søndag?

Torbjørn Flatin

– Alisson og Keita spiller helt sikkert, det er nøkkelspillere i Liverpools sentrallinje. Jeg tror også Fabinho er med fra start, brassen er det mest typiske ankeret vi nå har. Alt forutsatt at de er hundre prosent friske. Xherdan Shaqiri vil jeg forvente starter på benken, det vil være merkelig om ikke Klopp lar «supertrioen» på topp være med fra avspark.
Liverpool v West Ham: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson; Fabinho, Wijnaldum, Keita; Mané, Firmino, Salah

Arve Vassbotten

– Jeg forventer egentlig at både Alisson, Fabinho og Keita går rett inn i laget. Spesielt med tanke på spillerne som har vært med i VM, er det en bra situasjon at spesielt Fabinho og Keita har vært med fra starten av preseason. Xherdan Shaqiri har også sett veldig spennende ut i preseason, men ser mer for meg at han kommer inn underveis. Det forutsetter at Firmino er matchfit - men det tror jeg han er. Hvis ikke kan det jo være at Shaqiri går inn, og at Salah spiller spiss for eksempel. Jeg foretrekker det foran å starte med Sturridge, selv om han også har vist gode takter. Største spørsmålet er kanskje midtforsvaret og om Joe Gomez er i form, og om Trent er matchfit. Nå er jo Fabinho litt usikker, men siden han trente fredag tar jeg han med, og velger Clyne foran Trent, fordi han kanskje trenger mer kamptrening etter det lange skadeavbrekket i fjor.
Laget: Alisson - Clyne, Gomez, van Dijk, Robertson - Fabinho, Wijnaldum, Keita - Salah, Mané, Firmino.

Marius Rabben

– Dersom Fabinho blir klar, tror jeg tre av fire starter. Angrepstrioen er naturlig nok satt, og bak dem regner jeg med at Milner får en rolle – så lenge han regnes om startaktuell med hodeskaden sin. Starte kommer også Keïta til å gjøre, mens Fabinho tar ankerrollen hvis han får grønt lys. Det fine med Shaqiri på benken er at han kan erstatte noen på topp eller på midten, og jeg blir overrasket hvis vi ikke får se ham på banen denne helga. Jeg tror følgende starter: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Milner, Keïta; Mané, Firmino, Salah.

Har Klopp endelig klart å løse Liverpools keeperproblem?

Torbjørn Flatin

– Alisson Becker gir inntrykk av at han har den autoriteten som Liverpool har savnet hos mannen mellom stengene. Han er dessuten en offensiv keeper som er aktiv i feltet og svært god på igangsettinger, og som samsvarer med hvordan en antar Jürgen Klopp ønsker sin keeper.

Arve Vassbotten

– Trenger ikke ha sett Alisson mye engang for å gi et klart ja på det. Aller viktigst nå er at Liverpool endelig har investert i et soleklart førstevalg mellom stengene. Det er en trygghet som vi nå kan dele med de øvrige topplagene, og slipper forhåpentligvis denne sesongen variantene der Mignolet mistet plassen til Brad Jones, eller Karius mistet plassen til Mignolet og Mignolet mister plassen til Karius. Alisson kommer med prislapp som kan gi prestasjonsangst, men også en prislapp som automatisk vil gi selvtillit og autoritet. Jeg håper han står alt nå framover, at man ikke bytter keeper i Champions League, og at Karius får tid til å bygge seg opp igjen på treningsfeltet.

SIKKER SISTESKANSE
SIKKER SISTESKANSE  Redaksjonen tror at Jürgen Klopp har fått løst keeperproblemet.

Marius Rabben

– Det korte svaret mitt er ja. Alisson fremstår som en keeper på et helt annet nivå enn det vi har vært vant med. Både som skuddstopper, men spesielt som en viktig brikke i banespillet hvor han kommer til å være mye involvert og vise seg imponerende rolig under press med ballen i beina. Dette er Brasils landslagskeeper av en god grunn. I likhet med alle andre målvakter kommer også Alisson til å gjøre tabber, men på kort og lang sikt er jeg overbevist om at dette er ypperste vare.

West Ham har brukt mye penger på nye spillere i sommer. Hva forventer du av gjestene fra London?

Torbjørn Flatin

– I Premier League er det grovt sagt topp seks mot resten. Blant de 14 øvrige lagene skal det ikke så mye til før du er inne på øvre halvdel av tabellen, eller i nedrykkstriden, men alle er langt unna topp seks over en hel sesong. West Ham har skaffet seg en meget solid manager i Manuel Pellegrini, i tillegg til flere tilsynelatende gode kjøp, og jeg tror østkantfolket kan komme på øvre halvdel av tabellen.

Arve Vassbotten

– På papiret ser de ut til å ha handlet godt, men dette er andre året på rad at det handles heftig i West Ham og jeg håper og tror de ikke har fått satt laget i like godt som Liverpool. Liverpool har sett ut til å ha funnet flyten allerede offensivt i preseason, selv om man ikke skal legge for mye vekt på det. Og tror de må tenke mer på hvordan de skal håndtere Salah, Mané, Firmino eller eventuelt Shaqiri og Sturridge ut av startblokkene.

Marius Rabben

– Under ledelse av rutinerte Manuel Pellegrini forventer jeg at de vil forsøke å bygge på solid forsvarsspill uten å parkere bussen. De har styrket alle lagdeler, og manageren har gjort det klart at alle spillerkjøp er kommet på egen forespørsel, så dette ligger det en grundig plan bak. Nå er det jo ikke på Anfield at West Ham tradisjonelt får selvtilliten sin, men med nye, raske angripere og en langt mer slagkraftig midtbane enn tidligere blir de nok ingen kasteball. Men samtidig: Det vil være skuffende om ikke Liverpool vinner denne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]