Gini med utrolige tall mot Brighton – fullroses av Klopp

Georginio Wijnaldum kan glise for en strålende sesongstart i ny rolle.

27. aug 2018 kl 08.55 Arve Corneliussen

– Du kan si at vi trenger noen rimelige folk på banen. Gini kan gå fra å tenke på én måte til en annen, og det er ganske bra for oss, sier Klopp til Liverpool Echo.

Fra å vanligvis være indreløper i tyskerens system, har Wijnaldum innledet sesongen i den dypeste rollen på midtbanen.

Utrolige tall

Det har han gjort med bravur. Fra Liverpool.nos spillerbørs står han med et snitt på 7,33. Mot Brighton ble han utpekt som lagets beste, der der han også glimtet til med utrolige pasningstall:

Wijnaldum slo 76 pasninger, og traff på 75 av dem, ifølge statistikknettstedet Squawka. Det gir ham en pasningsprosent på 98,7.

Klopp er strålende fornøyd med hvordan nederlenderen har bekledd rollen i Jordan Henderson og Fabinhos fravær.

– Situasjonen var klar fra starten av. Henderson hadde ikke noen lang ferie, og Fabinho kom til å trenge tid for å tilpasse seg. Det var hele tiden klart at Gini var aktuell for den rollen, forklarer manageren overfor Liverpool Echo.

– De har alle forskjellige ferdigheter i den rollen. Men om vi ikke forsvarer oss som et lag, vil verken Hendo, Fabinho eller Gini spille særlig bra i den rollen fordi rommet blir for stort. Det er umulig. Hvis vi forsvarer oss bra, går alt fint, fortsetter Klopp.

Rolig med ball

Ifølge Liverpool Echo er manageren særlig fornøyd med roen Wijnaldum har med ball, noe han anser som en nøkkelferdighet.

– Det som er viktig, er at du har en tankegang som gjør at du kan roe ned i forskjellige situasjoner: At at du ikke følger ballen eller løper i bakrom når vi har andre spillere som kan ta seg av den oppgaven, forklarer den karismatiske tyskeren.

Også på Twitter fikk Wijnaldum mye ros for hvordan han spilte i 1-0-seieren over Brighton:

Har du innspill til journalisten?
[email protected]