– Gjenopplivet Shaqiri gir Klopp hodebry

Den kraftfulle sveitseren skal være aktuell for en startplass mot West Ham.

2. aug 2018 kl 20.38 Arve Corneliussen

Xherdan Shaqiri imponerte stort med drømmescoring og målgivende i debuten mot Manchester United. Også på treningsfeltet skal 26-åringen ha fått sving på sakene.

«Shaqiri har fanget oppmerksomhet under denne ukens treningsleir i Evian. Han er sterk, kreativ og avslutningene er dødelige», skriver Liverpool Echo-journalist James Pearce.

«Da Liverpool hentet Shaqiri fra Stoke, var han tiltenkt som en reserve for Mohamed Salah og Sadio Mané. Men Shaqiri viste prov på anvendelighet i Michigan, og blomstret i en offensiv rolle sentralt. Han er et seriøst alternativ for Jürgen Klopp i den posisjonen mot West Ham», fortsetter den velinformerte journalisten.

Ifølge ham er det den tredje midtbaneplassen det er hardest kamp om foran åpningsrunden.

Spår kamp om to plasser

Alisson er spikret i mål, mens enten Joe Gomez eller Ragnar Klavan er ventet å spille stopper med Virgil van Dijk på grunn av Joël Matips skade og Dejan Lovrens sene VM-retur. Pearce forventer at Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold blir å finne på backene.

Selv om han kom tilbake så sent som denne uken, forventer journalisten at Roberto Firmino starter sammen med Sadio Mané og Mohamed Salah. Han tror nyervervelsene Naby Keïta og Fabinho starter sentralt, og at Adam Lallana, James Milner, Gini Wijnaldum og Jordan Henderson kjemper om den siste plassen.

Og ikke minst, Shaqiri.

«En midtbane bestående av Fabinho, Keïta og Shaqiri ville vært et modig trekk, men det kan fungere ettersom den sveitsiske landslagsspilleren kan servere de tre fremme», skriver Pearce.

«Borte fra gjennomsnittlige spillere, har Shaqiri definitivt funnet tilbake til gamle takter. Han har vist at han mener alvor. I de siste treningskampene har han muligheten til å overbevise Klopp», legger han til.

Milner roser Henderson

Henderson skal først være tilbake på søndag, noe Pearce tror resulterer i at han ikke er aktuell for en startplass i åpningskampen – samtidig som han påpeker at det ville vært typisk kapteinen å komme tilbake i toppslag.

Milner varsler i et intervju med Liverpoolfc.com at Henderson kommer tilbake i toppslag.

Veteranen avslører at Henderson har sendt ham meldinger om at han er i løpetrening i ferien.

– Han trener så hardt at han sannsynligvis kunne spilt dagen etter han er tilbake. Han klør etter å komme tilbake, og det er derfor han er en klassespiller og en naturlig leder, sier Milner til Liverpools nettsider.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]