Hodgson mener det ikke burde vært dømt straffespark

Roy Hodgson var ikke spesielt godt fornøyd med dommer Michael Oliver etter tomålstapet for Liverpool.

21. aug 2018 kl 20.34 Einar Kvande

Hodgson mener at straffesparket som Liverpool tok ledelsen på like før pause aldri skulle ha vært gitt.

– Det var ikke noe straffespark. Jeg har jobbet innen fotballen lenge, og dersom det der er et straffespark har spillet endret seg til det ugjenkjennelige. Mamadou forsøker å forsvare seg, og er absolutt ikke ute etter å felle spilleren eller komme i kontakt med ham, resonnerte Crystal Palace-manageren etter kampslutt.

– Dersom folk ikke ser det, ser de kun det de vil se. Dersom alle dere ser noe annet enn meg, så skal jeg akseptere det. Men jeg ønsker ikke å få straffespark for mitt lag på den måten. Dersom dere spør meg en dag vi får et slikt straffespark, og jeg ikke sier at en slik situasjon ikke er straffespark uansett om det er for eller mot meg, så vil jeg være svært skuffet over meg selv, og dere vil være i deres fulle rett til å konfrontere meg med dette.

Frustrert Palace-manager

Hodgson mener at det var flere avgjørelser i kampen som ikke gikk Palace sin vei.

– Jeg er frustrert for jeg mener at det der ikke var et straffespark. Jeg mener også at James Milner ikke skulle hatt frispark da Patrick van Aanholt fikk gult kort, da vi hadde en kontringssjanse. Jeg mener også at vi skulle hatt et straffespark i sluttminuttene da Max Meyer ble løpt ned i straffefeltet av Van Dijk i det han skulle sparke til ballen, men slike ting skjer.

– Noen ganger går dommeravgjørelser mot deg, og det er skuffende og skaper frustrasjon og sinne. Men spør du meg om mitt lags prestasjon, så synes jeg den var veldig, veldig god.

– Det er jeg stolt over, selv om det er en mager trøst. Men det endrer ikke på den skuffelsen og det sinnet vi føler over at vi ble liggende under 1-0 til pause.

– Utvisningen var korrekt

Hodgson mente imidlertid at Wan-Bissakas røde kort var korrekt idømt.

– Det er en av disse tingene. Vi presser på for en utligning og spiller ganske bra. Det så ut som vi kunne få et mål, da vi skapte trøbbel for Liverpool-forsvaret. Men så blir ballen beinet fremover da vi ikke vant hodeduellen, og vi har for få folk i de bakre rekker.

– Aaron gjorde sitt beste for å stoppe Salah fra å komme alene med keeper. Han er definitivt borti ham, så det er ikke tvil om at utvisningen var korrekt, men jeg tror ikke han forsøker å sparke ham i hælen. Han prøvde genuint å nå ballen, men klarte det ikke. Istedet tok han spilleren, og dommeren var i sin fulle rett til å vise ham ut.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]