Ings er klar for Southampton

Liverpool er sikret minst 18 millioner pund neste sommer.

9. aug 2018 kl 21.40 Marius Rabben

Danny Ings har forlatt de røde til fordel for barndomsklubben Southampton.

I avtalen som klubbene ble enige om like før transfervinduet stengte torsdag skal 26-åringen spille der på lån denne sesongen, før overgangen blir gjort permanent 1. juli 2019.

Det betyr at spissen ikke kan spille mot Jürgen Klopps mannskap denne sesongen.

Får ønsket overgangssum

Liverpool er garantert en sum på 18 millioner pund for overgangen, med ytterligere 2 millioner i bonuser som er knyttet opp mot antall opptredener.

I tillegg har Merseyside-klubben forhandlet seg til en videresalgsklausul på 20 prosent, opplyser James Pearce i Liverpool Echo.

Det var Ings selv som ønsket å se etter andre muligheter i håp om å få regelmessig spilletid, noe han gjorde klart for Klopp, som på sin side gjerne ville beholde ham.

– Vanskelig etter skadene mine

Crystal Palace, Newcastle og Leicester kom alle med henvendelser, men Southampton var Ings’ førstevalg. Han er født i nærområdet, vokste opp som Southampton-supporter og har familie på sørkysten.

– Det føltes litt rart med en gang å reise sørover. Men jeg er kjempeglad for å komme hjem og kunne være nærme familien min, sier Ings i sitt første intervju med Southamptons nettside.

– Alle var klar over situasjonen min i Liverpool. Det var veldig vanskelig for meg forrige sesongen etter skadene mine. Da denne klubben dukket opp, måtte jeg gripe sjansen til å komme hjem. Dette er en fantastisk fotballklubb som spiller flott fotball, og jeg er bare glad for å være her.

Kort tid før Premier Leagues transfervindu stengte kl. 18 norsk tid, kom meldingene om at partene var enige og hadde levert inn dokumentene som ber om en utsettelse av fristen. Da må overgangen og alt av papirarbeid fullføres innen kl. 20 for å bli godkjent, og bekreftelsen kom altså nesten halvannen time etter det.

Ings har skrevet under på en fireårskontrakt med The Saints.

– Jeg følte at det var tid for en ny reise for meg. Jeg ønsker å utfordre meg selv, og jeg føler jeg er i god form og klar for å komme i gang. Jeg ønsker å vise landet hva jeg er kapabel til igjen, sier Ings.

Etter at han ble hentet fra Burnley for tre år siden, har mannen med én landskamp slitt mye med to langvarige kneskader, og det ble bare 25 førstelagskamper totalt for den sympatiske angriperen i Liverpool-trøya. Han noterte seg for fire nettkjenninger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]