– Jeg er ikke dum, jeg vet jeg ikke blir førstevalget – vi har Bobby Firmino

Rhian Brewster er tilbake til nyttår, og har planer om å markere seg på førstelaget.

1. aug 2018 kl 10.56 Arild Skjæveland

Liverpool har mange talentfulle unge spillere, og en av dem det er aller størst forventninger til er Rhian Brewster. Den unge spissen skrev nylig under på en femårskontrakt, etter at det så ut som han kom til å prøve seg i Bundesliga.

Tidligere i vår kansellerte Liverpool en treningskamp mot Borussia Mönchengladbach på grunn av deres jakt på spissen. Med en ny langtidsavtale viser LFC at han skal bli satset på.

– Manageren har mange ganger fortalt meg at han tror på meg, og verdsetter innstillingen og spillet mitt. Han har sagt at det vil komme sjanser. Jeg har undersøkt andre muligheter, men akkurat nå tror jeg at jeg er god nok til å kjempe om en plass rundt førstelaget, sier Brewster et eksklusivt intervju med Joe.co.uk.

– Jeg må bare bli helt frisk igjen, og få sjansen til å vise både meg selv og manageren med å bidra så godt jeg kan og gjøre folk stolte.

Vet han ikke kan starte hver uke

Brewster er satt ut av spill med en alvorlig ankel og kneskade til desember. Han vet at han ikke kan ha urealistiske forventninger når han kommer tilbake, med tanke på hvilke alternativer Klopp har på topp.

– Jeg vet at jeg ikke kommer til å bli førstevalget på topp, jeg er ikke dum. Vi har Bobby Firmino so mer i verdensklasse, og så intelligent på måten han leder angrepet på. Jeg prøver hele tiden å lære fra ham, og ser hvorfor han er et av de første navnene på lagoppstillingen.

– Jeg følger med på hvordan han timer bevegelsene sine for å dra med seg forsvarsspillere. Hvordan han presser og alt det, men jeg mister ikke fokus på mine egne styrker samtidig. Jeg mener du alltid skal ha fokus på å forbedre deg, men også være deg selv. Du kan ikke bare kopiere en annen spiller.

– Jeg kan spille hvor som helst i de tre posisjonene på topp, og vi har Mo Salah og Sadio Mané i de to andre. Alle tre er spillere helt på toppnivå og blant de beste i verden.

– Jeg er fortsatt ung og vet at jeg ikke kommer til å være i startelleveren hver uke, det hadde vært urimelig. Jeg vil bare ha minuttene for å vise at jeg kan være et godt alternativ for manageren. Dersom det kommer en skade, en suspensjon, noen er slitne eller noe annet, så vil jeg at klubben skal føle at de kan stole på meg til å steppe inn og hjelpe laget.

SATSES PÅ:
SATSES PÅ:  Rhian Brewster skal satses på, og har skrevet under en femårskontrakt.

Alvorlig skade

Brewster hadde fått nasjonal oppmerksomhet etter at han ble toppscorer for det engelske U18-laget som vant VM i India. Da han kom tilbake til Liverpool skadet han seg stygt i en U23-kamp.

– Da jeg ble skadet trodde jeg at jeg hadde brukket ankelen fordi jeg hørte noe da jeg landet. Det er den verste smerten jeg har kjent, og det er vanskelig å beskrive. Jeg har sett bilder av meg selv når jeg får oksygen, og det ser veldig skummelt og alvorlig ut, men når du har fått på den masken så slapper du mer av og får ikke med deg hvor alvorlig det er.

– Jeg har hatt en ball med meg siden jeg var liten gutt, så det smerter mer enn bare fysisk.

I rehabiliteringen på Melwood har han blitt godt kjent med Alex Oxlade-Chamberlain, som er langtidsskadd med en alvorlig kneskade.

– Ox sin rehabilitering og min betyr at vi ofte er inne samtidig. Det er bra, for dersom en har en dårlig dag kan den andre hjelpe med å løfte på humøret. Selv når jeg er ferdig med mitt program og er klar for å trene igjen vil jeg undersøke hvordan det ligger an med han, han er som min storebror, sier Brewster.

– Han er en så fin fyr, og jeg håper at han kommer tilbake raskt. Han fortjener virkelig suksess.

Forlot Chelsea

Brewster startet karrieren sin i Chelsea, men kom til Liverpool som 14-åring. Chelsea har et svært godt akademi, og har dominert i FA Youth Cup – men svært få får sjansen på førstelaget. Det var en av grunnene til at han valgte å forlate London-klubben.

– Min far og jeg snakket om hvordan det gikk, og hvilke områder jeg ønsket å jobbe mer med. Vi begynte å snakke om spillere som gjorde det bra på akademiet, og de som hadde gjort det tidligere. Jeg innså at ingen av de vi nevnte hadde fått spilt for Chelseas førstelag, og det virket ikke som de som fortsatt var der hadde noen sjanse til å bli flyttet til førstelaget, sier Brewster.

– Jeg tenkte mye på det, og spurte meg selv hvorfor det var slik. Det var noen utrolige unge spillere på akademiet, men det ble klart for meg at problemet var mangelen på muligheter, og at de ikke fikk sjansen. Selv spillere jeg var hundre prosent sikker på ville slå gjennom.

– Da tenkte jeg «jeg synes jeg er god nok, men tror de egentlig at jeg er god nok til å en gang komme på førstelaget?». Den gang så jeg ingen tegn til at det var mulig for noen spillere der, så spørsmålet ble besvart. Jeg ønsket ikke å dra, for jeg hadde vært der så lenge, elsket Chelsea, og de spilte en stor rolle i min tidlige utvikling. Jeg trivdes der, og har fått mange venner for livet.

– Jeg så på mange klubber og deres planer, men Liverpool stakk seg ut. Jeg likte hvordan de så på utvikling av spillere, og ting føltes rett. De var det beste valget for meg da, og det er de fortsatt.

Les resten av det strålende intervjuet Melissa Reddy har gjort hos Joe.co.uk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]