Spillerbørs:Liten, men størst av dem alle

Han er ny på Liverpools stjernehimmel. Det var mange gode Liverpool-spillere på Selhurst Park, men Naby Keita var best av dem alle.

21. aug 2018 kl 00.07 Tor Sandø

Alisson Becker 9

Endelig en sisteskanse som er til å stole på. Enten det er med ballen i beina, igangsettelser eller å plukke fram kjemperedningene når det trengs. Vi fikk hele spekteret til Allison Becker i dag. Var ikke borti ballen de første tolv minuttene. Hadde en fantastisk redning på frisparket fra Milivojevic og et par andre involveringer som gir røde supportere vann i munnen.

Trent Alexander-Arnold 7

Trent er blitt en klokere spiller etter hvert som han har fått tillit. Gjør nesten alltid kloke valg uten stor risiko. Løser de utfordringene han får på beste måte og takker for tilliten på backplass med å spille en strålende kamp i Croydon. Gult kort for å ha taklet Zaha i andre omgang. Bidrar godt offensivt og er trygg defensivt. Ba om å komme tidligere hjem fra ferie etter VM og er allerede i meget god form.

Joe Gomez 7

Fikk som sin midtstopperkollega god kontakt med Crystal Palace sine offensive spillere i denne kampen. Var langt mellom disse duellene i første, men hjemmelaget måtte opp og fram i andre. Dette betydde nærkontakt av tredje grad med både Benteke (og senere Sørloth) og Zaha. I ferd med å vokse godt inn i rollen som van Dijks kollega i midten bak.

Virgil van Dijk 9

For en bauta nederlenderen er der bak. Styrer forsvarsfireren med jernhånd, er kruttsterk i duellspillet og serverer lekre langpasninger når dette er nødvendig. Fikk seg en smell i en duell med egen keeper i første omgang, men ristet det raskt av seg. Mye å gjøre i andre omgang, men landslagstrener Ronald Koeman på tribunen fikk se at van Dijk er godt i rute som forsvarssjef i Liverpool og er en selvsagt kandidat for å gjenopprette hollendernes ære som fotballnasjon.

Andy Robertson 8

Meget god kamp av venstrebacken. Han er et aktivum på venstresiden i forsvaret, flink til å overlappe og hjelpe de offensive spillerne. Blir tryggere og tryggere på seg selv. Og innleggene han kommer med etter å ha løpt fra høyrebackene er en fryd å se på. De er for det meste millimeterpresise fra skotten.

James Milner 7

Jobber og sliter i de 67 minuttene han får på banen. 32-åringen er høyt og lavt og meget sterk i duellspillet. Får seg en smell i duell med van Aanholt. Tøffingen kommer seg opp igjen, men må tåle pipekonserter fra hjemmepublikum for å ha filmet. Ny god kamp på midten i en lagdel der det ikke mangler god konkurranse om plassene.

Georginio Wijnaldum 7

Er litt borte i første omgang, der Crystal Palace lå med ni av elleve spillere bak. Mer med da Palace måtte opp og fram i andre. Tok da den viktige vaktjobben med å passe på hjemmelagets gjennombruddsløp- og pasninger. Var god i de periodene. Wijnaldum er nok også en spiller nevnte Koeman må huske på i gjenreisningsarbeidet.

Naby Keita 9

Ja, han var verd å vente på en sesong. Det kan man slå fast to kamper inn i sesongen. Verdensklasse i mye av det han foretar seg. God balanse, god med ball, god i duellspillet, gode pasninger. Liverpools nye juvel har alt. Var ikke langt unna scoring heller ved et par anledninger i andre omgang. En fryd å se på i måten han passerer motspillere. Erstattet av Lallana mot slutten. Liverpools bestemann i skarp konkurranse med Alisson og van Dijk.

Sadio Mané 8

Flotte gjennombruddspasninger og var mannen Liverpool satset på for å trenge gjennom Crystal Palace to forsvarsmurer. Mane var flink til å sette fart for å lykkes med dette og det var ikke langt unna at han lykkes. Kunne nok hatt et straffespark i første omgang da han blir tatt av Hennessey. Litt mer anonym i andre omgang, men avsluttet med scoring da han var våken og startet løpet da de røde erobret ballen etter at Palace hadde angrepet, fikk gjennombruddspasningen fra rekkekamerat Salah, rundet keeper og avgjorde kampen.

Mohamed Salah 8

Fjorårets store spiller hadde mange sjanser til å score også i dag. Hadde et skudd han presset ned, stoppet av Palace-forsvaret og et par andre situasjoner der han meget vel kunne stått på listen over målscorere. Er våken og oppfatter situasjoner raskt, som da han spilte fri Mane på 2-0-målet. Ble tatt på straffesparket på overtid i første omgang.

Roberto Firmino 8

God til å snappe opp ballene mellom midtbanen og angrepet. Utfyller sine angrepskompiser Salah og Mane på en glimrende måte og fortsetter som de to nevnte der han slapp forrige sesong. Meget viktig brikke i Liverpools offensive lagdel. Meget god i bevegelsene og skaper hele tiden problemer for forsvarsspillerne i Premier League. Måtte ut helt på slutten etter å ha fått krampe i begge bein.

Jordan Henderson

Var sent hjem fra ferie etter VM-spill, men er i ferd med å finne formen. Gjorde sammen med Wijnaldum den viktige jobben på midten, for å dekke igjen Palace sine gjennomspill til deres offensive kanoner. Forsyningsveiene ble mer kronglete med disse to på vakt.

Daniel Sturridge

Spørs om det var nødvendig å dusje for Daniel denne gang. Fikk noen sekunder for Firmino.

Adam Lallana

Fikk tre minutter for Keita, uten å være særlig involvert.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]