– Må se hvordan Henderson reagerer

Jürgen Klopp utelukker ikke at Henderson spiller i serieåpningen

8. aug 2018 kl 01.09 Johannes Steen

Etter å ha tilbragt en time på Anfield-matta for å skrive autografer og ta bilder med fans etter 3-1 mot Torino, var det en fornøyd Jürgen Klopp som møtte pressen.

– Atmosfæren rundt stadion var flott. Frasen jeg hørte mest i dag var: «Det var hans første kamp på Anfield.» En stolt far sa det til meg om gutten sin. Det er veldig fint. Det var mange barn rundt om kring, det var bare fint. Og guttene mine leverte en solid prestasjon og en fin kamp, god fotball, så det var alt i alt en god Liverpool-kveld.

Mange har høye forventninger til Liverpool og det er knyttet stor spenning til den kommende sesongen.

– Spillerne fra forrige sesong er ansvarlige for forventningene, og så har vi hentet inn et par nye spillere på toppen av det. Der er kult. Jeg er glad for at vi kom gjennom pre-season så bra, sier Jürgen Klopp etter kampen.

Med Lovren akkurat tilbake fra ferie, Matip, Klavan og Gomez ute, var Virgil Van Dijk og ferske Nat Phillips de to eneste tilgjengelige stopperne. Klopp er fornøyd med hvordan man løste situasjonen.

– Du så at i kveld slet vi faktisk ikke med midstopperne. Nat Phillips spilte en enestående pre-season og nå spilte han kampen i kveld. 70-80 minutter på Anfield for førstelaget. Det er virkelig fint å se hvordan han har utviklet seg. Marko Grujic spilte der, Fabinho spilte der, så det er ok. Det er situasjonen for øyeblikket.

Henderson aktuell mot West Ham?

Jordan Henderson spilte sine første minutter med pre-season mot Torino, og Klopp fikk naturlig nok spørsmål om det var håp om at kapteinen ville spille allerede i serieåpningen.

– Jeg er ikke sikker, vet ikke. Vi må se hvordan han reagerer. Men det er Hendo, så for å være ærlig så i den første treningsøkten så det ut som han hadde trent i alle de tre ukene. Han var i virkelig god form, så vi tenkte at noen minutter i kveld ville være mulig. Han er rutinert nok til å ikke sette seg selv i situasjoner der han må løpe mer enn nødvendig. Han kan kontrollere kampen og det er bra, veldig bra.

– Henderson trenger så klart en slags pre-season, men ikke så mye som de andre fordi han ikke var så lenge av. Vi må tenke på det. Etter West Ham-kampen har vi åtte dager. Det er søndag til mandag og vi spiller mot Crystal Palace på mandag. Det er bra for oss fordi det er en dag mer i uken som vi kan bruke. Vi får se, men forhåpentligvis er de alle klare og jeg har et par vanskelige avgjørelser å ta.

Joe Gomez sto over kampen på grunn av et lite problem, men Klopp tror 21-åringen vil være klar mot West Ham.

– Jeg tror det ja. Det var ingenting alvorlig, men i kveld var det ikke mulig. Dejan Lovren er tilbake, han hadde ikke en veldig lang ferie. Matip og Klavan er sannsynligvis ikke helt klar og kan ikke spille til helgen, men vi trenger ikke 12 stoppere. Vi trenger bare to, og en til å bytte inn ville vært ekstremt kult. Nat er der da. Jeg likte godt hans pre-season, den var virkelig sterk og beviste mye.

Vet ikke om det blir flere transfers

Liverpool har hentet inn spillere for store summer denne sommeren, og det forventes ikke flere spillere inn. Ut dørene er det derimot forventet aktivitet, men foreløpig har det vært få spillersalg.

– Vi får se. Vi får se hva som skjer. Jeg vet ikke. Jeg er fornøyd med kampen i kveld og hva vi gjorde, hele atmosfæren. Men jeg har ingen anelse om hva som vil skje de neste to dagene.

Danny Ings er blant spillerne som har blitt hyppig linket bort denne sommeren, men Klopp vet ikke hva som vil skje med den skadeplagede spissen.

– Hva kan jeg si, det er helt åpent. Det var fint at Ingsy kunne spille i kveld. Han har vært frisk i to eller tre uker, det er ikke noe problem, men vi ville ikke ta noen risiko, sier Klopp.

Loris Karius fikk en varm velkomst av publikummet på Anfield da han ble byttet inn underveis i kampen

– Det hjelper alle. Jeg var ikke overrasket for å være ærlig, men som et menneske håpet jeg på det, at det skulle bli slik. Jeg elsket det. Er det mulig å være annerledes i en veldig hard verden? Ja, jeg tror det er mulig. I kveld viste vi et veldig godt ansikt og jeg likte det. Det hjelpe ikke bare Loris, det hjelper Alisson også, det at man kan se at dette er en veldig spesiell plass. Det var en veldig storartet gest.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]