På innsiden av treningsleiren

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene på treningsleiren i Frankrike

4. aug 2018 kl 00.31 Johannes Steen

De siste fem dagene har troppen tilbragt i Evian i Frankrike på treningsleir. Her har spillerne og støtteapparat fått ro fra media og omgivelsene til å fokusere på treningen, slik Jürgen Klopp liker det.

På sine hjemmesider åpner Liverpool FC opp om hvordan treningsleiren er planlagt og organisert til den minste detalj for en mest mulig optimal effekt. Alt er planlagt fra hvordan man skal trene taktisk og fysisk til hvordan man skal spise og transporteres. Alt fra værforhold og skader er tatt høyde for, ifølge Liverpoolfc.com.

På leiren har spillerne trent hver dag, ofte to ganger, og hele tre økter på onsdag. Mellom øktene har spillerne vært på lagets hotell, som skal være omgjort til et «mini-melwood».

Har tatt med eget kjøkken-team

For at spillerne skal få best mulig ernæring har man en stor spisesal, hvor spillerne får nylaget mat for både før, under og etter trening. De fleste i kjøkkenet har man tatt med seg fra Liverpool.

I tillegg har man individuelle medisinske rom, behandlingsrom og draktrom. Man har også egne rom for tidsfordriv for spillerne under fritiden.

Torsdag kveld fikk troppen, med både spillere og støtteapparat, en frikveld med grilling og underholdning, der alle spillerne som har kommet inn siden sist sommer var nødt til å fremføre en sang til resten av gruppen. Det kom det selvsagt morsomme videoer av. Blant annet Shaqiri som synger Bob Marley kan du se her.

Lørdag morgen reiser troppen til Dublin, hvor man skal spille treningskamp mot Napoli samme kveld klokken 19:00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]