Slutt på lange kvelder i ligacupen

Ekstraomganger blir tatt bort fra årets turnering – og det er bare en av flere store endringer.

14. aug 2018 kl 17.57 Arild Skjæveland

Denne sesongen er det gjort store endringer i ligacupen.

Liverpool kommer ikke inn før i 3. runde, og møter Chelsea på Anfield onsdag kveld.

Slutt på ekstraomganger

Fra og med årets sesong, fjernes ekstraomganger. Det er altså slutt på at det blir fullt så lange kvelder, og står det uavgjort etter ordinær tid er det rett på straffespark. English Football League (EFL) håper at det betyr at klubbene vil stille sterkere lag i turneringen, med mindre fare for slitne spillere.

– Det å fjerne de 30 ekstra minuttene vil direkte løse problemet med slitne spillere som i blant kan skje med midtukekamper som vil vare lenger enn de 120 minuttene, sier EFL i en uttalelse til The Mirror.

Tilbake til gamle strafferegler

Forrige sesong ble ABBA-systemet testet ut, der ett lag tar første straffe, og at det andre laget deretter tar to straffespark.

Nå går en tilbake til det gamle ABAB-systemet, der lagene tar annethvert straffespark. Grunnen er at EFL fryktet at supporterne skulle bli forvirret av det andre systemet.

Gule kort teller kun i ligacupen

Det er slutt på at de gule kortene spillerne pådrar seg i cupen blir tatt med inn i ligaen. Når en spiller har pådratt seg fem gule kort i ligaen fører det til en kamps suspensjon – men nå har ikke lenger de gule i ligacupen noen betydning.

I tillegg blir det mer testing av VAR. Forrige sesong ble videodømming tatt i bruk i semifinalene og i finalen, men nå skal det bli gjort mer testing, og systemet vil tas i bruk i hver runde i kamper som går på Premier League-stadioner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]