Sturridge er pre-seasons målkonge

Har scoret mer enn dobbelt så mye som nestemann på lista.

5. aug 2018 kl 15.51 Johannes Steen

Før sommeren var det ventet at Daniel Sturridge skulle forsvinne fra Liverpool, men en imponerende pre-season har ført til at 28-åringen får en siste sjanse av klubben.

Senest i lørdag kveld gjorde han en meget god figur da han både scoret selv og la opp til Alberto Morenos scoring med en kunstpasning.

– Jeg er glad, men jeg liker ikke å bomme på sjanser heller, så jeg tenker mer på de enn den ene jeg scoret, sa Sturridge selv etter kampen.

Siden den imponerende 13/14-sesongen da Sturridge endte på imponerende 21 ligamål på 29 kamper, har skader vært et nøkkelord for Sturridge i både Liverpool-trøya og på utlån hos West Brom i siste halvdel av forrige sesong.

Imponerende målsnitt

Selv om den engelske spissen er mye skadet, er det liten tvil om hvilke kvaliteter han innehar i form. 63 mål på 133 kamper, hvorav flere som inbytter er imponerende tall. Enda bedre er tallene til Sturridge fra sommerens treningskamper.

Sturridge har vært involvert i samtlige av klubbens treningskamper, med totalt 295 minutter fotball uten å skade seg. På disse minuttene har han nettet fem ganger, noe som gjør han til pre-seasons ubestridte toppscorer så langt. De nærmeste ligger på to mål hver, noe som gjelder flere spillere.

En av disse er Mohamed Salah, som bare har vært involvert i 133 minutter så langt, men slår fortsatt ikke Daniels målsnitt på bare 59 minutter per scoring.

I tillegg har han notert seg for to assists, noe som gjør at han også ligger på assist-toppen sammen med James Milner og Andy Robertson.

Så er det bare å krysse fingrene for at Daniel Sturridge kan ha en sesong uten for mye skader denne gangen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]