Var fristet til å droppe Alisson-kjøp på trass

Jürgen Klopp likte ikke reaksjonene mot Loris Karius etter finaletapet i Kiev.

20. aug 2018 kl 09.32 Arild Skjæveland

Etter Loris Karius sin marerittkamp i Kiev haglet det med negative meldinger mot målvakten. I et ferskt intervju med Kicker sier Jürgen Klopp at han prøvde å isolere sin landsmann. Reaksjonene mot 25-åringen gjorde at han vurderte å bruke ham også denne sesongen, og droppe kjøp av ny keeper.

– Jeg prøvde å isolere Karius etter finalen mot de negative reaksjonene. Det fikk meg nesten til å droppe å kjøpe Alisson og fortsette å bruke Karius, men vi måtte være profesjonelle. Jobben vår er å ha de best mulige spillerne i hver posisjon, sier han.

– Jeg fortalte ikke Karius det han ønsket å høre, men hvordan situasjonen er. Champions League-finalen hadde ikke noe med Alisson-kjøpet vårt å gjøre. Selv om vi hadde vunnet hadde vi kjøpt Alisson dersom han ble tilgjengelig, sier Klopp i intervjuet.

Forsvarer Karius

Ifølge The Mirror kan Karius nå være på vei til tyrkisk fotball, og et utlån til Besiktas. Klopp tar målvakten i forsvar.

– Det finnes verre ting i verden, og det må vi aldri glemme. Vi snakker om et luksusproblem her. Hvem som er nummer én er kanskje avgjørende for noen, men det er ikke alt. Loris er en stor keeper. Hva så om han gjorde en feil i pre-season? En pre-season er full av feil. Ingen er helt i form, og du trener hele tiden. Spillerne ute på banen gjør tonnevis med feil. Loris må bare fortsette å jobbe hardt, sier han.

– Han er nå 25 år gammel og i en alder der målvakter fortsatt forbedrer seg. Alle de beste keeperne gjør feil, men timing er viktig her i livet. Dersom Loris gjør en feil nå så er det ikke så bra for ham, men om åtte år er det ingen som bryr seg. Vi er veldig fornøyd med ham.

– Det var så enkelt at vi fant en annen keeper, som er bedre, og kjøpte ham, sier manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]