Spillerbørs:Wijnaldum spilte på hele registeret

Georginio Wijnaldum spilte på hele registeret i dag. Jobbing, tekning, overblikk. Nederlenderen var Liverpools beste på en dag da det gikk litt opp og ned for de røde.

25. aug 2018 kl 21.03 Tor Sandø

Alisson Becker 8

Hadde en utrusning mot March i førsteomgangen som kunne blitt farlig. Tok seg bra inn på den. Fikk store ovasjoner da hjemmefansen så hva han er god for da han trikset med ballen i andre omgang. Ballkontroll som utespiller. Trygg og god bakerst. Liksom ingen tvil når han rykker ut. Treffer dit han skal på utspark, utkast og utboksinger. Spiller med en slik ro at det er en fryd, men også med små marginer. Var nær ved å bli straffet. Fantastisk redning mot slutten.

Trent Alexander-Arnold 7

Blir bedre og bedre. Fikk vist skuddfoten sin på et tverrliggerskudd etter et knapt kvarter. Viser en enorm vilje og viser alle at 19-åringen tar store steg for hver kamp. Villig til å gå framover ved behov og står fram som en trygg og god back når det trengs. Får gult kort da han holder igjen en Brighton-spiller. Nært mål mot slutten. Byttet med Matip ett minutt før slutt.

Joe Gomez 7

Vokser mer og mer fram som en god kollega til van Dijk. Gjør ikke så mye av seg, men gjør liksom jobben som den nederlandske forsvarssjefen ”befaler”. Hadde også en heading mot Brighton-målet i andre omgang, uten at det var en stor scoringssjanse, akkurat.

Virgil van Dijk 7

Er en bauta i midten bak for Liverpool. Løper opp og faller av alt etter hva som er nødvendig. Var litt på vaklende grunn i andre omgang da Brighton presset på for en utlikning, men tar seg bra inn. Framstår mer og mer som en god klassisk forsvarssjef som alle gode lag trenger.

Andy Robertson 8

Har noen slurvete pasninger i begynnelsen av kampen, men gjør utrolig mye bra. Full av innsats og full av offensivt pågangsmot. Veldig viktig i oppbyggingen av det offensive. Skotten har for lengst gjort venstrebackplassen til sin og ser ofte mer ut som ving enn back. Lite som skiller fra bestemannspremien i dag.

Georginio Wijnaldum 8

Hadde et stort arbeidsområde i dag. Fikk også se noen prov på den ballkontrollen nederlenderen har. Rolig spiller som har synbar stor selvtillit denne gang da han trikset med ballen over en motspiller og tar den igjen, før han ble tatt. Strålende førsteomgang, litt mer bort i andre omgang. Men hadde 75 pasningsforsøk og traff med 74. Liverpools bestemann.

James Milner 7

God til å plukke opp de ballene som kommer når kompisene foran en sjelden gang misser. Jobber sokkene av seg også i denne kampen. Lyktes ikke med alt, men får absolutt godkjent også denne gang. Får et par smeller (det ene et under ikke endte med rødt kort), men mannen med best fysikk på Merseyside ristet det av seg.

Naby Keita 6

Litt skuffende kamp for Naby, dette. Vi fikk noen prov på teknikken, de gode raidene og den majestroen han er med ballen. Men han virket sliten og hadde noen grove feilpasninger. Byttet med Henderson 23 minutter før slutt.

Mohamed Salah 8

Egypteren var ”on mission” i dag og scoret et flott mål. Hadde et par-tre brukbare sjanser i tillegg og et par skudd som kom litt ut av intet og havnet i intet. Er god til å jobbe oppe, men tar også den defensive jobben som er så viktig å gjøre, selv om du er spiss.

Sadio Mané 7

Hadde en kjempesjanse helt i starten av kampen. Viser en stor ballkontroll og balanse ved flere anledninger. Er av og til litt nonchalant og leverer noen svake pasninger. Alle de tre frontkjemperne var på hugget i dag. Bytter mot Sturridge elleve minutter før slutt.

Roberto Firmino 7

Hadde en fantastisk sjanse etter knappe ni minutter på en heading fra fem meter. Brasilianeren jobbet bra og gjorde mye riktig og bra og er flink til å utfordre forsvarsspillerne og spille lagkameratene gode.

Jordan Henderson

Tok plass på midten for Keita 23 minutter før slutt og gjorde jobben han skulle, nemlig å holde kontrollen på midten.

Daniel Sturridge

Fikk ti minutter på Mane. Hadde flere gode løp, men ingen målsjanser denne gang.

Joël Matip

Spilte ett minutt for Aleksander-Arnold uten å rekke så mye.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]