Før kamp i motstanderleiren:– Bekymringsfullt at han skal opp mot Salah

Ekspert anser styrkeforholdet mellom PSG og Liverpool som veldig likt. Noen viktige fravær kan imidlertid være det som gjør at pilen bikker i Liverpools favør.

17. sep 2018 kl 21.01 Arve Corneliussen

– Det er ekstremt jevnt. Det er to lag med litt forskjellig måte å spille fotball på, der fellesnevneren er stor styrke i deres offensive trio. Folk kan debattere for at PSG sin er hakket bedre, men totalt sett ser det egentlig ut som PSG har flere svakheter enn Liverpool akkurat nå, sier VG-journalist Arilas Ould-Saada, som følger fransk fotball tett.

Han trekker særlig frem én utfordring for PSG-manager Thomas Tuchel: At Layvin Kurzawa er ute med en ryggskade, og at Juan Bernat etter alt å dømme erstatter ham på venstrebacken.

– Bernat har bare spilt én kamp de fire siste månedene, og var virkelig ikke overbevisende mot Saint-Etienne. At han skal opp mot Salah på den kanten er bekymringsfullt, medgir Ould-Saada.

Midtbanetrøbbel

På motsatt back er Dani Alves ute for PSG. I tillegg må Tuchel klare seg uten Gianluigi Buffon og Marco Verratti, som begge har dratt med seg suspensjoner fra forrige sesong.

Sannsynligvis blir de hardest rammet av Verrattis fravær.

Stemmer laget som blir spådd, stiller den regjerende franske mesteren med midtstopper Marquinhos i den defensive midtbanerollen – sammen med venstrebacken ett av to store spørsmålstegn i PSG-troppen, mener Ould-Saada.

– Det sier alt. Marquinhos er ikke midtbanespiller. De har rett og slett ikke funnet den signeringen de har ønsket, og har ikke erstattet Thiago Motta. Diarra har fått spilletid, men leverte en dårlig prestasjon mot Saint-Etienne. De har brukt unggutten Moussa Diaby, men han virker litt for fersk, konstaterer VG-journalisten.

– De har prøvd Rabiot der. Men han ønsker ikke å spiller der, og det er heller ikke hans beste rolle. De har sjonglert litt uten å finne suksessoppskriften, og det er ekstra utfordrende for dem når Verratti er ute, følger han opp.

SUSPENDERT:
SUSPENDERT:  Gianluigi Buffon er suspendert etter han hetset dommer Michael Oliver etter sin siste Champions League-kamp for Juventus. Kanskje hadde han ikke spilt uansett, ettersom den franske landslagskeeperen Alphonse Areola har voktet buret de siste ligakampene.

Første test

Tuchel har fått en gnistrende start på livet i den franske hovedstaden med full pott etter fem kamper og 17-4 i målforskjell.

Strålende statistikk bør imidlertid ikke være nok til å skremme Klopp, ifølge Ould-Saada.

– PSG har sett ganske bra ut. Den store usikkerheten er at det ikke har vært veldig bra motstand. At de slår Saint-Etienne 4-0 uten Neymar og Mbappé uten store problemer, sier litt om hvor overlegne de er i Frankrike. Dette blir den første virkelige testen under Tuchel, slår han fast.

– De har hatt noen utfordringer. Tuchel har slitt med å finne en balanse, og har prøvd mange forskjellige formasjoner. Til tider har det sett litt kaotisk ut. Ofte er de blitt reddet inn av Mbappé eller Neymar, eller bare generelt veldig bra angrepsspill, tilføyer VG-journalisten.

HERJER:
HERJER:  Både Neymar og Kylian Mbappé har vist storform i sesonginnledningen. Neymar står med fire scoringer og én målgivende fra fire kamper, mens Mbappé står med fire mål og to målgivende fra tre kamper.

Et av grepene den tidligere Dortmund-manageren har gjort, er å flytte Neymar mer sentralt i banen.

I den posisjonen har Neymar også driblet mindre, forteller Ould-Saada, noe som underbygges av statistikken: Forrige sesong stod han for smått sensasjonelle 7,1 vellykkede driblinger per kamp, mot «bare » tre denne sesongen i ligasammenheng.

– Han kombinerer litt mer med Mbappé og Cavani, og er litt mer playmaker, forklarer han.

– Jeg tror det kan gjøre ham farligere. Problemet har vært at han har vært litt for individualistisk, og har holdt for mye på ball. Den mer lagspillende Neymar-versjonen kan få enda mer ut av Mbappé. Forholdet mellom dem er enda giftigere nå. Forrige sesong tråkket de hverandre kanskje litt på tærne, mens de nå har fungert bedre i lag. Det kan være skumle nyheter for Liverpool, advarer han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]