Spillerbørs:Bunnsolid av Gomez

Det er ingen selvfølge at Dejan Lovren får tilbake plassen i startoppstillingen. Joe Gomez dominerte i Liverpools forsvar med taklinger, blokkeringer og rå fysikk.

1. sep 2018 kl 16.33 Johannes Steen

Alisson 6

Det måtte jo skje til slutt. Brasilianeren har underholdt oss med driblinger og lekre detaljer i sesongstarten, men denne gangen ble han litt for modig da han prøvde en Cruyff-vending på Iheanacho, som resulterte i redusering for vertene. Står ellers en solid kamp. Er konge i feltet på døballer og tar det som kommer. Strålende redning på skudd fra Gray i første omgang.

Trent Alexander-Arnold 5

Starter kampen bra, med flere gode involveringer framover. Havner ved flere anledninger litt på etterskudd bakover, men reddes av farten sin. Blir mindre presis i andre omgang, og mister ballen på kanten litt for ofte. Prøver også et langskudd mot slutten som ikke treffer mål. Byttet ut for Matip helt på slutten av ordinær tid.

Virgil Van Dijk 7

Svært blandet fra den store nederlenderen i dag. Er bunnsolid i luftduellene og slår ballen unna i viktige situasjoner flere ganger, spesielt når Leicester jager scoring mot slutten. Er imidlertid uvanlig upresis med beina, og treffer sjelden på oppspillene. Har også en svak pasning i forkant av Alisson-tabben, uten at han skal ta hovedskylden for reduseringen. Pådrar seg et gult kort når han feller Madisson i farlig frispark-posisjon.

Joe Gomez 8

Kjempekamp av 21-åringen! Leicesters angripere så ut til å ønske å legge seg på Gomez av de to midtstopperne, men det var en oppgave han løste med bravur. Bruker fysikken til sin fordel, og lar aldri angriperne komme seg rettvendt med Gomez i rygg. Tar unna det som kommer, takler, vinner dueller og har ikke minst en livsviktig blokkering når han hindrer Madisson i å få skutt like etter pause. Må også få kreditt for løpet han gjør på Firminos scoring, hvor han åpner boksen for brasilianeren. Banens beste.

Andy Robertson 7

Mye går gjennom Robertson offensivt i første omgang, og han markerte seg tidlig med forarbeidet før Mané sendte Liverpool i ledelsen etter 10 minutter. Brøyter seg gjennom to Leicester-spillere før han sender ballen til Mané. Blir litt mer borte offensivt etter hvilen, men gjør jobben sin defensivt i andre omgang når Leicester jager scoring.

Georginio Wijnaldum 5

Er litt usynlig for Liverpool i dag, nederlenderen. Har en stygg ballmist på midtbanen i forkant av Leicesters sjanse etter drøye 20 minutter. Jobber og sliter, men klarer ikke å prege kampen i særlig grad.

Jordan Henderson 6

Får sin første kamp fra start denne sesongen, og spiller en helt grei kamp. Ligger i den dypeste midtbanerollen og balanserer laget fint. Strør om seg med pasninger og styrer spillet uten å gjøre stort å sperre opp øynene over. Noen ganger litt upresis i avleveringene, uten at det noen gang får særlige konsekvenser. Står på helt feil plass når Leicester tvinger fram en god redning fra Alisson i første omgang.

James Milner 8

Ny god kamp av lagets eldste. Både gir og tar i mot mengder med juling, og markerer seg med mange gode pasninger, spesielt i starten av kampen. Skaper en stor mulighet når han vinner ballen høyt i banen med en kjempetakling, men er ikke helt med når Salah prøver å gi ballen tilbake med en smart pasning. Kunne fått seg mål der, Milner. Slår gode dødballer gjennom hele kampen. Pådrar seg et gult kort i sluttminuttene.

Mohamed Salah 5

Prøver på veldig mye uten å få til de helt store sluttproduktene. Satte opp en stor sjanse for Firmino med en flott pasning helt i starten, hvorpå han selv fikk returen som han på en annen dag ville satt i mål. Er uegoistisk når han sender en ball til Milner framfor å skyte selv i andre omgang. Byttet ut for Xherdan Shaqiri etter 70 minutter.

Roberto Firmino 6

Jobber og sliter, men det stopper ofte opp for brasilianeren. Får ikke alltid rettvendt seg med ballen. Strålende heading på 2-0. Forsvinner litt mer i andre omgang når Liverpool forsvarer seg.

Sadio Mané 7

Både dyktig og heldig som får ballen med seg på scoringen. Gjør ingen feil med venstrefoten og setter inn Liverpools ledermål. Farlig framover gjennom hele kampen, uten å klare å komme til de helt store mulighetene. Jobber fra defensivt på slutten.

Naby Keita

Kommer inn for Henderson etter 70 minutter. Bidrar til å holde mer på ball, men preger ikke kampen i samme grad som han gjerne har gjort tidligere.

Xherdan Shaqiri

Kommer inn for Salah etter 70 min, og gjør et godt innhopp. Har i motsetning til mange av lagkameratene ro med ballen, og bidrar stort med å holde på ball oppe ved motsatt hjørneflagg på slutten.

Joel Matip:

Kommer inn på tampen for å bidra med defensiv trygghet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]