Tre kjappe: Inn med Bobby igjen!

Selv etter en knallkamp mot Paris Saint-Germain ønsker ikke de tre spurte i redaksjonen å gi Daniel Sturridge fornyet tillit på topp mot Southampton.

21. sep 2018 kl 11.11 Einar Kvande

Daniel Sturridge gjorde en god kamp mot Paris Saint-Germain. Bør han få fornyet tillit mot Southampton?

Arve Vassbotten

– Om Roberto Firmino er tilgjengelig, med eller uten Edgar Davids-briller, så bør han starte uansett. Bra å se Sturridge i form og godt å se vi har et bra spissalternativ fra benken, men tenker det er mer naturlig at han starter i ligacupen mot Chelsea. Fint å se han danse igjen etter mål, men synes fortsatt han har et ganske begrenset register i Klopp-fotballen sammelignet med Firmino. Personlig foretrekker jeg heller å få inn Shaqiri for eksempel om Firmino ikke kan spille, og heller kjøre inn Salah eller Mané som spiss, og Shaqiri på en av kantene.

Lars Frøsland

– Sturridge var glimrende, men han kan heller være supersub mot Soton, så kan han starte ligacup-matchen mot Chelsea noen dager senere. Da får vi brukt troppen bra, ved å både holde Sturridge varm - og gi Firmino noen velfortjente pauser. Vi er for øvrig helt avhengig av Firmino, dersom vi skal kjempe om seriegullet. Han må beskyttes, så litt rotasjon er positivt.

Tore Hansen

– Sturridge gjorde et meget godt innhopp mot Paris og imponerte meg i sin første kamp fra start denne sesongen. Han er jo mye mer en klassisk spiss sammenlignet med Firmino, og fikk denne muligheten på grunn av en skade. Jeg tror Jürgen kommer til å toppe laget mot Southampton og spille Firmino igjen. Rett og slett fordi det er vårt sterkeste oppstilling på topp. Daniel vil nesten garantert få en mulighet i ligacupen. Men det er bokstavelig talt gull å ha en spiller som kommer inn i en toppkamp som dette og også leverer. Det viser hvor sterk stallen er nå, og kan bli viktig for oss utover en lang sesong.

Mohamed Salah virker å være et stykke unna toppformen for tiden. Hva tror du er årsaken til det, og synes du han bør hviles mot Southampton?

Arve Vassbotten

– Jeg synes Salah skal få spille seg i form. Han trenger noen mål og litt fornyet selvtillit, virker det som. Forventningene til han er skyhøye etter fjorårssesongen, og det virker som han selv også har tatt det presset inn over seg. Salah kom til klubben som en ving som også kunne score mål, nå er han plutselig vingen som skal bli toppscorer og som alle passer på. Det er en ganske annen rolle, og han må nok få prentet inn av Klopp at han fortsatt er en del av en fantastisk trio, og at alt ansvaret ikke ligger på egypterens skuldre. Jeg tror det løsner for han snart, og han er fortsatt en konstant trussel med farta si, om ikke teknikken og avslutningene sitter helt som i de beste periodene sist sesong. Så redde motstanderne er for han, kan det brukes til å skape rom for de andre foran i de periodene han ikke er 100 prosent på hugget selv, det skulle jeg gjerne sett litt mer av.

MÅ FÅ SPILLE SEG I FORM
MÅ FÅ SPILLE SEG I FORM  Redaksjonen mener at Mohamed Salah må få fornyet tillit.

Lars Frøsland

– Salah bør starte. Han er altfor god til å benkes, til tross for svak form. Det gjør noe med mentaliteten bare å ha ham på banen. For øvrig synes jeg ikke han har vært så dårlig som mange skal ha det til. Joda, han var svak mot PSG og skyldig i at det nesten ble poengtap, men han har vitterlig notert seg for et par mål - og vært en trussel i PL-kampene. La ham få spille seg varm. Når det gjelder hvorfor han har slitt mer denne sesongen, er det lett å tenke at de siste månedene har tatt på. Først hadde han en enorm sesong, der han gikk fra å være Chelsea-flopp i manges øyne, til å bli en av verdens mest ettertraktede spillere. Det har vært mye press. Tull og uenigheter med den egyptiske fotballforbundet, nedturen i CL-finalen og et svakt VM for Egypt, er alle elementer som har kostet krefter både fysisk og mentalt. Salah kommer seg snart - selv om det er nært umulig å gjenskape forrige sesong.

Tore Hansen

– Han har kommet litt svakt i gang – målt opp mot forventinger og det vi vet han kan levere når alt klaffer. Klart han har mye mer fokus på seg, motstanderne er svært oppmerksomme på å ta han ut. Det har også vært et par utenomsportslige episoder. Tenker spesielt på saken med det egyptiske landslaget. Slike ting tar energi og fokus, men er slikt han bare må lære seg å håndtere. Kroppsspråket hans viser litt frustrasjon i avslutninger og når han mislykkes synes jeg. Men jeg er ganske sikker på at det løsner snart.

Mark Hughes sitt Southampton ligger på 13. plass i Premier League med fem poeng på fem kamper. Hva frykter du mest ved lørdagens motstander?

Arve Vassbotten

– At de har noen talenter Liverpool ikke har snappet opp ennå... Ellers frykter jeg vel egentlig bare at Liverpool skal slite med å score mål selv.

Jeg frykter at kampene mot Spurs og PSG har kostet mye krefter.Lars Frøsland

Lars Frøsland

– Det er ikke så mye jeg frykter med Southampton isolert sett. Liverpool skal slå dem - enkelt og greit. Men jeg frykter at kampene mot Spurs og PSG har kostet mye krefter, og at resultatene gjør at LFC-spillerne tar litt lett på Southampton. I så fall kan man fort tape poeng. Har LFC kontroll på mentaliteten, vinner Klopps utvalgte. Skal det være noe jeg frykter, er det at Hughes med glede tar ett poeng på Anfield. Det er alltid litt kjipt å møte destruktive lag - men de må gjøre det de kan for å ta poeng. Så får LFC gjøre det de kan. Kun seier er godt nok.

Tore Hansen

– Jeg så kampen mot Brighton mandag kveld og jeg ble ikke veldig imponert. Danny Ings har vel scoret halvparten av målene i ligaen og kan ikke spille dette oppgjøret. Men hvem vet, dette kan også bli en frustrasjonskamp etter to sterke resultater mot Tottenham og PSG? Slike kamper vil komme, men innerst inne tror jeg vi vinner ganske greit. Det er i hvert fall slike kamper vi må ta alle poengene i for å henge med helt i toppen utover høsten. Etter denne kampen venter som kjent oppgjør mot de sterkeste rivalene våre i ligaen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]