– Jeg er glad for at det skjedde

Jürgen Klopp med overraskende uttalelse om blunderen til Alisson Becker.

3. sep 2018 kl 09.29 Einar Kvande

Jürgen Klopp hevder at han er glad for at Alisson Becker gjorde tabben alle snakker om etter kampen mot Leicester. Alisson er blitt hardt kritisert for måten han forærte vertene et reduseringsmål på. Alissons brøler kom bare en uke etter at han imponerte mange med sitt fotarbeid i hjemmekampen mot Brighton.

– Skal jeg være 100% ærlig så er jeg veldig glad for at det skjedde, for nå trenger vi ikke vente lenger på at det skal skje, siteres manager Jürgen Klopp av Liverpool Echo.

– I forrige uke snakket folk om dette hele tiden, og folk sa at en dag vil han få problemer. Ja, ja, tenke jeg. I dag fikk vi se det. Ikke gjør det på den måten! Nå kan vi se fremover.

– Han er 0,0% arrogant. Han har bare tro på seg selv. Og at han kan gjøre det. Det er akkurat som midtstopperne våre. De slår pasninger, og noen ganger slår de elendige pasninger. Men de må likevel slå pasninger. Og forsvare seg, og alt dette. Det er slik det er.

– Jeg er ikke ute etter å fordele skyld. Selvsagt var det Alisson denne gangen, men vi burde ha klarert situasjonen tidligere. Det var ikke en situasjon der du bør slå et tilbakespill til keeper.

– Men det er greit. Avgjørelser tas i brøkdelen av et sekund, og sekundet etterpå skjønner han at han tok feil avgjørelse.

Lot seg ikke påvirke av tilropene fra tribunen

Klopp roser Alisson for måten han håndterte resten av kampen på, og spesielt hvordan han håndterte tilropene fra hjemmepublikum.

– Jeg tror ikke han er typen som lar seg påvirke av publikum. Det er jeg ganske sikker på.

– Du må ha mange egenskaper for å gjøre det han gjør, og en av disse er selvtillit. Dersom du gjør en feil og selvtilliten din forsvinner ut vinduet, da er du ute på tynn is.

– Det er grunnen til at jeg likte hans respons. Det var en stor tabbe, og alle ventet på at det skulle skje etter forrige helg.

– Han tabbet seg ut, og publikum forsøkte å påvirke ham etterpå, noe som er normalt. Men han beholdt hodet kaldt. Det er det eneste jeg er interessert i.

– Du får ikke gjort noe med tabber du allerede har gjort. Det er reaksjonen som er viktig. Og den har jeg ingenting å utsette på.

– Tilbakespill må slås til riktig tid

Klopp er ikke bekymret for at andre lag nå vil forsøke å dra nytte av Alissons spillestil med ballen i beina.

– Jeg har sagt det før også. Vi bør ikke bruke ham som en utvei, men som en mulighet. Har keeperen tid og rom, da kan vi bruke ham.

– Men dersom motstanderen er tett på keeperen, da kan vi ikke slå tilbakespill til ham. Dersom vi slår et tilbakespill til feil tid, da er det vår egen feil. Dersom vi benytter løpene, snur og slår ballen et annet sted, vil vi få litt mer rom til å gjøre det vi ønsker å gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]