– Jeg er klar til å steppe inn

Joël Matip erkærer at han er klar til å vikariere dersom Virgil van Dijk ikke kan spille på en stund på grunn av smellen han fikk i ribbeina mot Southampton.

23. sep 2018 kl 16.06 Einar Kvande

Virgil van Dijk måtte forlate banen med en ribbeinsskade ni minutter ut i annen omgang mot Southampton. Jürgen Klopp sa etter kampen at han ikke trodde at skaden var alvorlig, men Joël Matip står klar til å ta nederlenderens plass dersom han må stå over noen kamper.

Matip startet sin første fotballkamp siden mars, da Southampton ble slått 3-0, og han var ikke snauere enn at han tegnet seg på scoringslisten også.

– Jeg er klar, og jeg vil stille opp, men jeg håper at Virgil blir friskmeldt og kan spille igjen, siteres Matip av Liverpool Echo.

– Selv var jeg ganske lenge ute med skade, men nå er jeg skadefri og i god form. Jeg trenger fortsatt litt tid til å nå toppformen, men jeg ser frem til neste kamp, fortsetter 26-åringen.

– Etter så lang tid ute på grunn av denne skaden føltes det flott å starte igjen, og få spille. Det var en god følelse å være på banen i 90 minutter. Og det var en kjempegod følelse å score mitt første mål her på Anfield.

Fire mål på 72 kamper

Matips scoring, en susende heading etter en corner fra Trent Alexander-Arnold, var bare hans fjerde på 72 kamper for Liverpool etter overgangen fra Schalke i 2016. Og det var hans første scoring siden han nettet mot West Ham i november i fjor.

– Jeg har ikke vært så heldig foran mål i min tid i Liverpool, men jeg håper at jeg kan score noen flere mål denne sesongen, sier han.

– Scoringer hjelper alltid laget, og det hjelper meg med å få selvtillit.

– Dette er et fantastisk lag å spille for. Det er også fantastisk å se fra utsiden hvordan de spiller. Vi jobber hardt sammen for å oppnå noe stort. Vi må fortsette slik som dette.

Slipper ikke inn mål

Liverpool har ikke sluppet inn et mål i ligaen på Anfield siden februar. Den sjette lengste sekvensen uten å slippe inn ligamål på hjemmebane i klubbens historie.

– Andre lag bør alltid frykte å komme til Anfield. Vi jobber hardt for å gjøre det så ukomfortabelt som mulig for motstanderne våre, og vi har lykkes bra med det. Jeg tror ikke noen liker å spille her. Vi har ikke sluppet inn mange mål denne sesongen, og dette er noe hele laget jobber for. Vi blir stadig bedre, og vi kan fortsatt forbedre oss enda mer. Vi er på god vei.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]