Paris-trio: 100 mål vs LFC-trio: 99 mål

Tirsdag barker de to mestscorende trioene i europeisk fotball sammen.

17. sep 2018 kl 13.43 Arve Vassbotten

Det er lite som tyder på at det blir et målfattig oppgjør når Liverpool tar imot Paris Saint-Germain til sesongens første Champions League-oppgjør på Anfield tirsdag kveld.

Siden starten av forrige sesong har de seks spillerne på bildet øverst i saken nemlig scoret 199 mål til sammen for sine klubblag!

Neymar, Edison Cavani, Kylian Mbappe står med 100, Roberto Firmino, Sadio Mané og Mohamed Salah har 99, ifølge statistiker Ged Rea.

Når vi ser nærmere på statistikken scoret Cavani 40 mål sist sesong, mens Neymar hadde 28 og Mappe 21. Så langt denne sesongen har Cavani 3 mål og de to andre 4 mål hver.

I tillegg skal det nevnes at det ikke bare er de tre som er målfarlige hos tirsdagens motstander. Også Angel Di Mari scoret 21 ganger forrige sesong, og har også scoret fire denne sesongen.

Scoringsrekord i Champions League

For Liverpool scoret Mohamed Salah 44 mål forrige sesong og har to så langt i denne, mens Roberto Firmino scoret 27 og har to så langt i denne, og Sadio Mané scoret 20 og har scoret 4 mål til nå denne sesongen.

Det hundrede målet dem imellom kommer forhåpentligvis på tirsdag.

I sist sesongs Champions League scoret PSG-trioen 17 mål. 30 mål ble det på Liverpools trio, som alle scoret ti mål hver. I tillegg scoret de to mål til i kvalifiseringen.

Alt i alt ble Liverpool historiens mestscorende lag i Champions League sist sesong med 47 mål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]