Pressekonferanse med Klopp:– Firmino fortsatt usikker

Dette sa Jürgen Klopp og Jordan Henderson da de møtte pressen.

17. sep 2018 kl 15.49 Arve Vassbotten

Klopp:

Om Firminos øyeskade

I en sak på Liverpoolfc.com sier Jürgen Klopp at Roberto Firmino fortsatt ikke er friskmeldt for tirsdagens kamp, men at han kan rekke den.

– Det er ikke sikkert han kan spille. Hvis han skulle spilt i dag hadde han ikke hatt mulighet, men vi får se i morgen. Vi var alle sjokkert da vi så bildet etter kampen. Det var en lettelse da vi snakket med han etter at han var på sjukehus. Han blir frisk, men vi vet ikke helt når. Vi får se hvordan det utvikler seg, utdypet Klopp på pressekonferansen.

Om Sturridge er klar for å ta over

– Han vil være klar. Origi og Solanke er begge usikre etter at de fikk noen småskader da de spilte for U23 mot Swansea.

Om fjorårets CL påvirket Premier League

– Nei, det gjorde ikke noe forskjell. Men det er klart at hvis man går videre i konkurransen blir det mange kamper. Men gruppespillet påvirket ikke Premier League. Men vi var kanskje ikke vandt med det å vinne mot Maribor og så møte Tottenham i neste kamp. Men vi lærte av det også. De fleste skadene kom faktisk i perioder der vi ikke spilte Champions League. Spesielt i januar og februar, og derfor spilte vi mye av siste del av sesongen med 12 seniorspillere.

Om det er en fordel å starte hjemme og om LFC er favoritt

– Å vinne første kamp er en fordel. Men det er ikke lett, og Paris er et veldig godt lag. De har et lag som er bygget for å vinne Champions League, det er det de går for. Det er samme for oss om vi er favoritter eller outsidere, vi ønsker å vinne kampen. Men vi spiller på Anfield, det kan være en fordel. Men vi trenger all hjelpen vi kan.

Om Neymar og anklager om filming

– Jeg fulgte med i VM og hørte folk snakket om det, men mange spillere går etter han og han vil beskyttes seg, så det skjønner jeg. Det er lurt å beskytte seg selv. Men vi vil ikke gå etter ham. Vi vil vinne ballen, ikke prøve å ta ham. Vi vil unngå at han vinner pasninger og utfordringer. Det er en stor jobb. Han er en fantastisk spiller, og han var ikke hundre prosent i VM på grunn av en skade, det kunne alle se. Jeg tror ikke han er en som spiller. Jeg tenker ikke på slikt. Han ble hvilt i helga, så han vil være hundre prosent mot oss.

Om hvordan Alisson har påvirket laget defensivt

– Veldig stor påvirking. Det er ikke noe å klage på.

Om hvem er den største trusselen i PSG-laget

– Jeg kunne ikke svart om jeg måtte tenke i 24 timer på det engang.

Om statistikken mot PSGs manager

– Hvis det er en hemmelighet, så la oss holde det hemmelig. Med statistikk er det alltid vanskelig å forklare noe. For i Dortmund hadde jeg et veldig sterkt lag, og han var i Mainz. Men han er en fremragende trener, og det var en smart beslutning av PSG å signere han. For i et lag med så mye individuelle kvaliteter, trenger man likevel noen til å få dem til å spille sammen. Og Thomas Tuchel er en av de beste jeg vet om på det.

– De er smarte i posisjoneringen og smarte på mange områder i fotball. Vi må løpe mye og dekke rom, og vinne ballen. Jeg liker disse utfordringene, men bare fordi jeg har et veldig godt fotballag. Hvis jeg ikke var manager ville jeg også definitivt sett på denne kampen.

Henderson:

Om sin egen form:

– Jeg hadde ikke så lang pause og kom tilbake seinere enn de andre, så jeg hadde litt å ta igjen. Jeg føler jeg begynner å nærme meg mitt gamle meg, men trenger kamper for å få tilbake skarpheten.

Om mangel på spilletid:

– Jeg må bare fortsette å jobbe hardt og ta sjansen når jeg får den. Jeg respekterer medspillerne og avgjørelsene til manageren. Jeg bruker dette til å lade opp, for det er en lang sesong og jeg bruker denne perioden til å være så klar som mulig.

Om sesongstarten for Liverpool:

– Vi er selvsagt med for å vinne ting. Vi har fått inn spillere som har forsterket troppen, og vi har noen skadde spillere som forhåpentligvis snart kommer tilbake. Og jeg tror spillere som så langt ikke har spilt så mye vil få spilletid i det kampprogrammet som kommer nå.

– Vi har startet bra i Premier League, men vi ønsker å starte bra også i Champions League. Nok en europacupkveld på Anfield, og vi ønsker å starte sterkt.

Om hva hans tenker om PSG og hjemmekamp først:

– De er åpenbart et lag med veldig gode spillere. Det er en stor test for oss, men noe vi er klare for. Jeg er sikker på at det blir elektrisk på Anfield. Og det er en veldig bra kamp å starte med.

Om Neymar og filming:

– Det er ikke noe vi tenker på. Han er en spiller i verdensklasse. Det blir vanskelig å stoppe han, men vi har vist mot toppspillere før at vi kan stoppe dem. Vi går til denne som en normal kamp. Han er bare en av flere gode spillere i laget. Vi må stoppe hele laget, men vi er et godt lag også som kan skape problemer for dem.

Om PSGs angrepsspillere:

– Det vil være vanskelig å møte dem, siden de er spillere i verdensklasse. Men vi har forsvart oss bra som lag, og vil fortsette å gjøre det. Det handler om å gjøre ting ordentlig. Hvis alle er 100 prosent, kan vi skape problemer for dem også.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]