Dette skriver avisene etter PSG-seieren:«PSGs angrepsrekke koster 400 millioner pund. Det Klopp har skapt i Liverpool er uvurderlig.»

Firminos overtidsmål føltes som så mye mer enn et øyeblikk som avgjorde én kamp. Det kan være et av de øyeblikkene som setter tempoet og stemningen for en hel sesong.

19. sep 2018 kl 09.28 Arve Vassbotten

«Den kjære samlingen av uforglemmelige europacupkvelder på Anfield har fått et nytt tilskudd etter det dramatiske siste sekund-dramaet mot Paris Saint-Germain. Når man tenker på kaliberet til motstanderen, var dette på høyde med alt Jürgen Klopps lag serverte på vei til Champions League-finalen i Kiev i Mai», mener James Pearce i Liverpool Echoom tirsdagens prestasjon.

Scener med «magisk glede», beskriver han øyeblikket med der Firmino satte inn det avgjørende målet, for alternativet hadde blitt en «parodi».

Uvurderlig

«De spilte med en slik selvtillit og et brennende ønske som et stjernefyllt lag, støttet av oljepenger fra Qatar, simpelthen ikke kunne leve med. PSGs angrepsrekke med Neymar, Kylian Mbappe og Edinson Cavani koster 400 millioner pund. Men det Klopp har skapt i Liverpool er uvurderlig.»

Brasilianeren (Neymar) vil se Milner i sine marerittJames Pearce i Liverpool Echo

Pearce tar også en gjennomgang av noen av de fremtredende Liverpools spillerne.

«Brasilianeren (Neymar) vil se Milner i sine mareritt».

Han mener også Jordan Henderson og Gini Wijnaldum kontrollerte midtbanen fullstendig sammen med Milner. Og forsvaret stoppet luftvåpenet til gjestene fra Paris, og foran brukte Daniel Sturridge muligheten han endelig fikk.

«Han jobbet sokkene av seg for å kjempe seg tilbake i Klopps planer. Han ser slank ut, sterk og sulten», skriver Pearce om Sturridge, som spilte sin første kamp fra start i Champions League, og scoret.

Den eneste som får negative anmerkninger for Echo-journalisten er Mohamed Salah, som han mener igjen var under par og som serverte pasningen som endte i det andre målet for PSG.

«Men istedenfor å sutre - slo Liverpool tilbake».

ORIGINALEN:
ORIGINALEN:  Roberto Firmino vet hvordan man feirer mål.
KOPIEN:
KOPIEN:  Sadio Mané vet hvordan han skal kopiere Firmino.

En finger i PSGs øye

«Firminos perfekte blikk gjorde opp for to-måls kollaps», skriver Henry Winter i The Times.

Og ordspillene om Firminos øye, som han slet med før kampen fortsetter i teksten.

«Et iøyenfallende øyeblikk for Liverpool, Roberto Firminos overtidsmål føltes som så mye mer enn et øyeblikk som avgjorde én kamp. Det kan være et av de øyeblikkene som setter tempoet og stemningen for en hel sesong. Det kan være seieren som gjør at Liverpool tar permanent kontroll over en vanskelig Champions League-gruppe der også Røde Stjerne og Napoli er med. Det kan være en påminnelse om at Liverpool aldri gir opp, noe som kan inspirere dem i vanskelige tider som kommer», skriver han videre.

I frustrasjonen over å ha gitt bort en tomålsledelse, kastet de alt de hadde på PSG.Henry Winter i The Times

«Uavgjort ville fått lufta til å gå ut av ballongen, ikke minst fordi Paris Saint-Germain ikke kan være så dårlige igjen, der Neymar ble komfortabelt kontrollert av Trent Alexander-Arnold. Det ville ha gitt PSG initiativet i gruppe C. Det ville ha innledet en lengre debatt om hvordan feil hemmer Liverpool. Det som nå skjer er at det intensiverer godfølelsen som er skapt av Jürgen Klopp.»

Og han mener, som Pearce, at øyeblikket føyer seg inn i rekken av store kvelder som mot Saint-Etienne i 1977 og Olympiacos i 2004.

Winter mener målet var brilliant. «Det kom fordi det er i Liverpools DNA og fortsette å angripe. I frustrasjonen over å ha gitt bort en tomålsledelse, kastet de alt de hadde på PSG.»

«Det var definitivt en finger i øyet til PSG. Det var det aller minste Liverpool fortjente og det var bisart at en trener så intelligent som Thomas Tuchel etterpå påstod at resultatet var ulogisk. Det kunne ha blitt 4-2 eller 5-2, Liverpool var bedre på alle områder.»

FIKK SMAKE MILNER:
FIKK SMAKE MILNER:  Neymar fikk mange harde sammenstøt med James Milner i kampen.

Kvalitet og enorm arbeidsinnsats

«'Ingen er uerstattelige', sa Klopp om Firminos sannsynlige fravær før kampen. Spillerne hans gjør alt de kan for å bevise den teorien. Fra Milner til Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold til Georginio Wijnaldum, Liverpool har spillere med både kvaliteten og enorm arbeidsinnsats til å skape suksess med Klopps krevende planer for spillet. Thomas Tuchel har misunnelsesverdige individuelle talenter tilgjengelig, men ikke det kollektive enheten til å gjennomføre de ambisiøse planene til klubbeierne i Qatar», skriver Andy Hunter i The Guardian.

Hunter mener Liverpool viste tempo som man vanligvis bare finner i utslagsrundene, og det samme med stemningen på tribunen. Han påpeker at det presset Liverpools angrep og midtbane ga PSG høyt oppe i banen, er noe de ikke er vant med fra hjemlig liga.

Måten Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold tok ut Mbappe og Neymar fra store deler av kampen, er blant det Hunter trekker fram, sammen med arbeidsinnsatsen til blant annet James Milner.

Bare å sette seg tilbake og beundre

«Bare ett fullt fungerende øye, men når det kommer til Roberto Firmino og hans vinnermål etter 93 minutter, i denne fremragende Champions League-forestillingen fra Liverpool, kan man bare sette seg tilbake og beundre blikket som gjorde det mulig. Det var denne brasilianeren, og ikke hans 198 millioner punds landsmann i Paris Saint-Germain drakt, som leverte kampens mest fremragende øyeblikk», skriver Sam Wallace i The Telegraph.

Liverpool vant denne kampen en gang, kastet det så bort, og vant den på nytt med et seint mål.Sam Wallace i The Telegraph

«Etter å ha blitt skadet på lørdag av en finger i øyet fra Jan Vertonghen, fikk Firmino bare 20 minutter fra benken. Da laget trengte det, leverte han. Da Anfield eksploderte, tok han en hånd over øyet og så ut til å gi beskjed om at det skal mye mer til enn et sårt øye for å stoppe han fra å gjøre det han kan best.»

«Liverpool vant denne kampen en gang, kastet det så bort, og vant den på nytt med et seint mål.»

«De spilte som et lag som har troen på at de skal vinne slike store kamper».

Rystet av Liverpools energi

«Roberto Firmino ga bare lagkameratene seieren de fortjente. Begge PSGs mål kom mot spillets gang - det andre på deres eneste skudd i andre omgang - og Liverpool dominerte store deler av kampen», skriver Martin Samuel i The Daily Mail.

Samuel mener utligningsmålet, der Neymar fikk muligheten til å spille fri Mbappe, er en viktig påminnelse for Liverpool om at små feil ikke tillates på dette nivået, selv når det ser komfortabelt ut.

PSGs forsvarsspillere har sannsynligvis mange rolige helger, mot lag som er så skremt av de tre angrepsspillerne dere at de ikke tenker på å angripe.Martin Samuel i The Daily Mail

Men tilbake til Firminos avgjørende mål og kampen sett under ett.

«Dette var en større historie enn om en mann. For selv om seiersmarginen ville bli liten, var ikke forskjellen på lagene det. I størstedelen av kampen overskygget Liverpool PSGs Neymar, Mbappe, Edinson Cavani og Angel Di Maria. De dominerte først omgang, kontrollerte mesteparten av den andre og kunne scoret mer.»

Han mener PSG ble rystet av energien og pågangsmotet de møtte. Og mener Liverpools arbeidsinnsats ble illustrert av at spillerne etter hvert taklet hverandre i kampen om å vinne ballen. Og han trekker også fram James Milners takling på Neymar i første omgang, som fikk Anfield til å juble på nivå med målfeiringene seinere.

«PSGs forsvarsspillere har sannsynligvis mange rolige helger, mot lag som er så skremt av de tre angrepsspillerne dere at de ikke tenker på å angripe. På de første 15 minuttene i denne kampen derimot, hadde Liverpool vunnet sju cornere», skriver han videre, før han gir PSG ros for at de klarte å holde unna så lenge mot skremmende gode motstandere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]