Storspill av Shaqiri i sentral rolle

Xherdan Shaqiri var involvert i fire scoringer da Sveits rundjulte Island i UEFA Nations League.

8. sep 2018 kl 20.07 Torbjørn Flatin

Xherdan Shaqiri spilte sentralt bak spissen under mesteparten av kampen mot Island i UEFA Nations League. Liverpools kortbente nyervervelse var meget god der han spredde rundt seg med gode pasninger, driblet og skjøt, i tillegg til å legge noen meget farlige dødballer.

Islendingene ble ydmyket til tonene av 6-0, og da hadde sveitserne også to mål nokså hårfint annulert for offside.

Shaqiri var tredje siste på tre av scoringene, ved en gang å tvinge en retur fra keeper på et hardt skudd, og to ganger med farlige innlegg fra høyrekanten. I tillegg får han trolig godkjent 3-0 som sitt mål, selv om hans harde frispark fra utenfor hjørnet av 16-meteren sneiet en islandsk lugg på vei inn i motsatt hjørne. Han var også involvert i de to scoringene som ble annullert.

Ikke minst det at han trakk i trådene sentralt i banen vil en tro intereresser Jürgen Klopp foran de neste kampene.

Sveits har dermed fått en meget god start i sin gruppe i UEFA Nations League, som også består av Belgia.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]