Tilbake i trening etter hjernerystelse

Siste nytt om skadene til Dominic Solanke, Divock Origi, Adam Lallana, Dejan Lovren og Alex Oxlade-Chamberlain.

21. sep 2018 kl 15.45 Einar Kvande

Dejan Lovren var tilbake i full trening tidligere denne uken, og tre andre spillere nærmer seg også et comeback etter skader.

– Dejan er nær et comeback. Han ser ut til å være i veldig god form. Han gjorde en laktat-test i forrige uke, så formmessig er han virkelig på et greit nivå situasjonen hans tatt i betraktning. Han er bedre enn gjennomsnittet, uttalte Jürgen Klopp på dagens pressekonferanse, da det ble spørsmål om kroaten som ikke har spilt en eneste fotballkamp siden VM i Russland.

– Det er bra. Fitness-avdelingen har gjort en veldig god jobb med ham. Vi får se når han spiller kamp igjen. Han blir ikke med i troppen i helgen selvsagt. Etter det får vi se hvor raskt vi kan forsøke å involvere ham igjen.

En annen som har fin fremgang er Adam Lallana, som fikk en lyskestrekk under trening med England.

– Adam kommer nærmere og nærmere. Han jobber fortsatt med rehabiliteringstrening ute på banen, og slike ting. Han er ikke så langt unna å kunne spille kamp igjen, det er sikkert.

Trening i ettermiddag

Liverpool-troppen skal trene i ettermiddag, som et siste ledd i forberedelsene til kampen mot Southampton. En av dem som skal være med på økten er Dominic Solanke, som fikk en hjernerystelse under spill for U23-laget forrige helg.

– Dom skal trene igjen i dag, for første gang etter at han fikk hjernerystelsen, opplyste Klopp.

Divock Origi fikk en smell i kneet i den samme U23-kampen.

– Divock forsøkte å trene i går, men kjente fortsatt smerter når han forandret retning, og kjenner dermed fortsatt på skaden. Så vi trenger ikke å legge press på ham. Jeg tror kanskje han vil forsøke å gjøre sin første økt med resten av laget på søndag.

Hyller Ox

Klopp svarte også på spørsmål om Alex Oxlade-Chamberlain, som nylig klarte å slå sin første pasning etter den alvorlige kneskaden han fikk i semifinalen mot AS Roma i april.

– Ox er i en helt annen situasjon enn de andre, men det er hyggelig å ha ham i nærheten. Jeg vet hvordan dette er, for jeg hadde selv en langtidsskade da jeg var aktiv. Den første måneden går greit på en måte, men så begynner det å bli veldig kjedelig, og ikke akkurat hvordan du ønsket at det skulle bli da du begynte med fotball. Alex har helt sikkert hatt slike stunder, men han er en positiv person.

– Vi gleder oss veldig til han kommer tilbake, men vi skal ikke legge press på ham. Vi vet det kommer til å ta lang tid, men han vil alltid være et viktig medlem i troppen, på grunn av den fyren han er. Jeg har sagt dette noen ganger nå; Jeg visste han var en god fotballspiller da jeg signerte ham, men jeg hadde ingen anelse om at han var en så strålende person. Vi savner ham virkelig, men han er i nærheten mesteparten av tiden og jobber for å forbedre stemningen i og rundt laget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]