– Kompany burde vært utvist

Her er Jürgen Klopps oppsummering av kampen.

3. jan 2019 kl 23.39 Tor Sandø

Det kokte bra på slutten. Guardiola fikk tilsnakk for å ha vært i overkant ivrig mot fjerdedommeren og det var ikke stille i Liverpool-leiren heller. Spesielt ikke da Kompany var alt for sen i en duell med Salah og fikk gult og ikke rødt.

– Der burde Kompany vært utvist. Det er ikke lett for dommeren, men han er klart for sein. Hadde han truffet skikkelig der, kunne sesongen vært over for Mo, sa Klopp i intervjuet med Sky Sports etter kampen.

Intens kamp

Tyskeren karakteriserte kampen som svært intens.

– Vi hadde våre muligheter, men hadde ikke den nødvendige flaksen med oss. Det er små marginer i disse kampene og med litt mer flaks kunne vi vunnet denne kampen, sa Klopp.

Det var en pratevillig manager som den britiske TV-kanalen sin reporter møtte utenfor garderoben etter kampslutt.

– Det var noen store muligheter til både oss og dem. Deres keeper hadde en bra redning på Salah sin sjanse og Firmino og Wijnaldum hadde sine sjanser. Man må score på sjansene dersom man skal vinne disse kampene. Presset var høyt på spillerne og forventningene var store. Men spillerne fortjener ros for det de leverte. De gjør noen upressede fei og må spille bedre enn det vi gjorde for å vinne en slik kamp som i dag, sier Klopp.

Han lot ikke spillerne sine i stikken, selv om de nettopp hadde gått av en bane i Premier League med null poeng for første gang denne sesongen.

– Alle kunne se hvorfor vi har det antallet poeng som vi har så langt denne sesongen. Vi spilte kanskje ikke den beste kampen for sesongen, men det er Manchester City vi møter her og jeg har sagt til spillerne i garderoben at det er OK. Vi kunne vunnet, men at det ikke ble noen poeng er ikke det største problemet. Vi fortsetter og skal være klare, både til Wolverhampton i cupen om fire dager og etter det mot Brighton borte neste lørdag. Vi skal være klare, sa Klopp.

Lærer mye

Manageren mener at spillerne hans har lært mye av denne kampen.

– Man kan ikke alltid ha ballen i disse kampene. Vi vil lære av dette, men vi må fortsette å vise oss fra vår beste side. Vi er ikke blitt noe dårligere lag bare fordi vi tapte denne toppkampen mot Manchester City. På ingen måte. Vær du sikker; vi vil kjempe og går videre. Det er viktige kamper som kommer opp, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]