Liverpool har nominerte i alle kategorier

Etter en fantastisk desember måned har Liverpool nominerte til både månedens spiller, månedens manager og månedens mål i Premier League.

4. jan 2019 kl 21.14 Hans Christian Boge-Fredriksen

I løpet av en hektisk desember måned spilte Liverpool hele syv kamper i Premier League og en i Champions League. På imponerende vis ble samtlige av ligakampene vunnet. Det ble scoret hele 22 mål, og kun sluppet inn tre baklengsmål.

Som en følge av disse gode prestasjonene har Liverpool nå nominerte i alle de tre prisene som blir gitt ut hver måned.

Mohamed Salah og Virgil van Dijk er begge nominerte til månedens spiller, Jürgen Klopp er selvfølgelig nominert til månedens manager, og Roberto Firmino er nominert til månedens mål.

Månedens spiller

Alle de nominerte til månedens spiller er Felipe Anderson, Eden Hazard, Harry Kane, Marcus Rashford, Heung-min Son, Salah og van Dijk.

Salah startet seks av de syv kampene, og kom inn som innbytter i kampen mot Burnley. Han var den spilleren som hadde flest scoringer sammen med Son. De hadde begge seks mål, men Salah hadde fire assist i forhold til Sons tre.

Egypteren hadde altså hele ti målpoeng på syv kamper. Son var nærmest med ni målpoeng, mens Hazard, Kane og Rashford hadde åtte.

For Salah sin del huskes nok hattricket borte mot Bournemouth best.

Van Dijk bidro i desember med sin første Premier League-scoring for Liverpool. Den kom i den sterke borteseieren mot Wolverhampton. I tillegg hadde han en assist i snuoperasjonen borte mot Burnley, samt at det var han som hadde skuddet som gikk i tverrliggeren mot Everton, som Origi omsider puttet i mål.

Bakover var nederlenderen en viktig mann i en måned med kun tre baklengs og hele fire rene bur. Han spilte samtlige minutter i desember.

Sist gang en Liverpool-spiller ble kåret til månedens spiller var Salah i mars 2018, så får vi se om Liverpool vinner kåringen for første gang denne sesongen.

Månedens manager

Det er ingen overraskelse at Klopp er nominert til månedens manager etter en så å si perfekt måned.

De andre nominerte er Nuno Espirito Santo, Manuel Pellegrini, Mauricio Pochettino og Maurizio Sarri.

Av de nominerte er Klopps Liverpool det eneste laget som gikk ubeseiret gjennom måneden. Pellegrini, Pochettino og Sarri ledet alle lagene sine til fem seire og to tap, mens Nuno ledet Wolves til fire seire, en uavgjort, og et tap på en kamp færre enn sine konkurrenter.

Klopp står nok igjen som den store favoritten til å vinne denne kåringen, noe som vil bety hans første siden september 2016.

Månedens mål

Roberto Firmino scoret et fantastisk hat-trick i 5-1 seieren over Arsenal i Liverpools siste kamp i desember. Spesielt imponerende var solo målet som førte til at Liverpool for første gang var i ledelsen under kampen. Scoringen er nominert til månedens mål i Premier League.

Dette er nok den kategorien hvor Liverpool møter tøffest motstand. Spesielt Andros Townsend sin utrolige volley mot Manchester City skal bli vanskelig å slå her.

Alle de nominerte i denne kategorien kan du se i tabellen til høyre, mens Firmino sin scoring kan du se i bunn av saken.

Månedens mål er den eneste kategorien Liverpool har vunnet så langt denne sesongen. Den kåringen var det Daniel Sturridge som vant i september 2018, etter hans strålende langskudd som sikret 1-1 borte mot Chelsea.

Avstemningen for kåringene stenger mandag 7. januar, og du kan stemme ved å trykke her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]