Milner om hvordan det føles å vinne Premier League

James Milner har vunnet Premier League to ganger med Manchester City.

17. jan 2019 kl 16.50 Einar Kvande

Milner smakte den søte sødmen av tittelsuksess da han løftet Premier League-bøtta med Manchester City både i 2012 og 2014.

– Jeg vet hvor vanskelig det er å vinne Premier League, og det er grunnen til at alle ønsker å vinne denne ligaen, siteres Liverpools visekaptein av Mirror.

– Det er så spesielt når du klarer det, på grunn av at det er så vanskelig. Du skal gjennom 38 kamper, og du må levere og være i din beste form hver uke. Det er virkelig en tøff test, fortsetter Liverpools nummer 7.

Spår både opp- og nedturer

Liverpool leder ligaen med fire poeng foran Milners gamle klubb, Manchester City, når det gjenstår 16 kamper å spille.

– Det at vi ligger der vi gjør på det nåværende tidspunkt viser at vi er et godt lag, men det er fortsatt langt, langt igjen. Jeg er sikker på at det blir både opp- og nedturer.

– Det fine for oss er at du ønsker å komme gjennom første del av sesongen, og gjennom juleperioden, som alltid er en kritisk periode i sesongen. Kommer du gjennom julen og henger med i toppen, må du betraktes som en tittelutfordrer. Men vi er fullstendig klar over hvor vanskelig dette er.

Er blitt mer stabile

Liverpool har vunnet 18 av sine 22 ligakamper så langt. Bare ett Premier League-lag i historien har på samme tidspunkt sluppet inn færre enn de 10 ligamålene Liverpool har sluppet inn frem til nå.

– De siste årene har vi kunnet slå hvem som helst når vi har hatt dagen, men vi har manglet stabilitet. Nå kan du se at vi blir mer og mer stabile, sier 33-åringen.

– Det starter med en skikkelig base som vi har. Det begynner med målvakten og de fire bak, men det er hele troppen som må være med på forsvarsarbeidet, og det gjør vi.

– Den defensive statistikken har lagt grunnlaget for oss denne sesongen. I kamper hvor vi kanskje ikke har spilt så bra som vi kan, har vi likevel klart å vinne 1-0, og være solide bak. Dette er veldig viktig om du vil oppnå suksess.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]