Alisson nominert til tidenes første Yachine Trophy

Han er en av ti spillere som er med i kampen om prisen som blir delt ut til verdens beste målvakt.

21. okt 2019 kl 22.16 Odd Sindre Tonning

Alisson Becker er en av ti målvakter som har blitt nominert til tidenes første Yachine Trophy - kåringen av verdens beste målvakt. Denne kåringen skjer i forbindelse med kåringen av Ballon d'Or, og det er det franske magasinet France Football som står bak kåringen.

En strålende sesong

Etter å ha blitt den første målvakten som har holdt nullen i tre turneringer i en og samme sesong, etter at han vant gullhansken i Premier League, Champions League og Copa America forrige sesong, er det kanskje ikke en veldig stor overraskelse at han er med i kampen om å vinne denne prisen.

Men det er noen sterke navn han må slå for å kunne kalle seg verdens beste målvakt.De ni andre nominerte er Jan Oblak, Kepa Arrizabalaga, Samir Handanovic, Hugo Lloris, Marc-André ter Stegen, Manuel Neuer, Ederson, Andre Onana og Wojciech Szczesny

Alisson har også fått æren av å løfte to store troféer gjennom det siste kalenderåret, da han var med på å vinne Champions League med Liverpool, før han gikk hele veien i Copa America med Brasil kort tid etter.

Dermed har han lagt inn gode aksjer for å bli vurdert som en kandidat til å vinne tidenes første Yachine Trophy. Prisen er navngitt av den tidligere sovjetiske målvakten, Lev Yashin, som er den eneste målvakten som har vunnet Ballon d'Or.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]