– Det er som å ha Kevin de Bruyne på høyreback

Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson ble heftig diskutert blant ekspertene i Sky Sports etter Tottenham-kampen.

28. okt 2019 kl 00.00 Arve Vassbotten

På onsdag var ikke Trent Alexander-Arnold med til Genk på grunn av sykdom, men den så det definitivt ut som han hadde kvittet seg helt med mot Tottenham.

Nok en gang var 21-åringen en av Liverpools beste spillere. Han skapte sju sjanser i kampen ifølge tall fra Opta, det var bare en færre enn hele Tottenham-laget klarte tilsammen.

– Det er som å ha Kevin de Bruyne på høyreback, sa Jamie Carragher i Sky Sports studio etter at unggutten nok en gang viste fram sin utrolige variasjon i pasninger.

Passerte de Bruyne

Og Trent har nå faktisk passert nettop Manchester City-spilleren over de som har hatt flest nøkkelpasninger i Premier League så langt denne sesongen. Trent har nå 37, de Bruyne 36.

Mot tottenham hadde han en pasningssuksess på 83 prosent på sine 83 pasninger.

– De to Tottenham-backene er forferdelige. Jeg kaller dem «dum og dummere», de var virkelig dårlige. Man kan ikke sammenligne dem med Liverpools backer, sa en knallhardt Roy Keane i studio.

– Det er selvsagt deler de kan forbedre seg på defensivt, men når de angriper er de fantastiske, sa Keane om Trent og Andy Robertson.

FUS I ALT:
FUS I ALT:  På alt av dødballer, bortsett fra straffe, virker Trent Alexander-Arnold å være førstevalget.

– Må bli bedre defensivt

Gary Neville mener imidlertid at Trent trenger å fokusere mer på det defensive.

– Liverpools backer er rett og slett sensasjonelle. Robertson er en bedre fullback etter min mening. Trent Alexander-Arnold er fantastisk, det synes jeg fra første gang jeg så ham på Old Trafford.

– Men nå er han en av de beste backene jeg har sett når han angriper, men de tre beste sjansene for Tottenham i dag kunne han gjort det bedre på defensivt, og han gir bort noen frispark.

– Han må bli like seriøs på forsvarsjobben, som han er med å angripe. Jeg mener han ikke er kampens beste spiller på grunn av det, det kunne kostet mye. Han kan bli en fullback i verdensklasse om han får på plass det defensive, mener Neville.

– En av de mest kreative

Graeme Souness mener det defensive er det enkleste å gjøre noe med, og at Alexander-Arnold har på plass de vanskelige bitene.

– Trent er fem år yngre enn Andy Robertson, han er ikke ferdig utviklet som fullback ennå. Han har mye erfaring til å være 21 år. Kanskje handler det om at han har så mye gode spillere rundt seg at han kan angripe hver gang han har muligheten, at han ikke fokuserer så mye om det.

– Men det defensive er den lette delen å lære. Han er atletisk, og har en vidunderlig høyrefot. Han er en spesiell spiller, som bare blir bedre, sier den tidligere Liverpool-spilleren og manageren.

– Jeg er enig i at han kan forbedre seg defensivt, men se på hva han gjør. Han er den mest kreative spilleren for Champions League-mesterne og han er bare 21 år gammel, og back.

– Vi snakker om en av de beste unge spillerne i verden her, ikke bare som back. Han er noe helt spesielt, mener Carragher.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]