Se pressekonferansen med Klopp:– Det var en super kamp. Det er slik fotball skal være

Jürgen Klopp var veldig fornøyd med hvordan Liverpool håndterte utfordringene mot Tottenham.

27. okt 2019 kl 20.50 Arve Vassbotten

– Jeg er fornøyd med hvordan vi responderte, og forventet det egentlig også. Et så tidlig mål er ikke det beste som skjer, men det gjør en ting klart: da er det «game on».

– Vi forventet at Tottenham skulle spille kompakt, være aggressive og presse oss.

– Vi mistet ballen på midtbanen og de kontret, og vi var litt uheldige siden Alisson først reddet og så var Harry der på returen, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen, om det første målet som kom før minuttet var spilt.

Liverpool slo tilbake og vant til slutt 2-1 etter scoringer av Jordan Henderson og Mohamed Salah, det siste på straffe.

Fantastisk counterpress

– Jeg elsket kampen. Det var en super kamp. Det er slik fotball skal være. Og det er slik fotball bør spilles mot et veldig sterkt og velorganisert lag, og der det er en trussel om at hver eneste ball man mister kan havne foran ditt eget nett. Counterpresset var fantastisk.

– Vi ønsket å være veldig sterke på det området i dag. For det lå i lufta at vi kom til å dominere, men det betyr også at man mister baller. Slik er det bare, man kan ikke fullføre alle pasninger, men da trenger man press for å vinne tilbake ballen.

Dette sa Klopp til pause

– Jeg sa til guttene til pause at det eneste problemet i kampen så langt var resultatet. Bortsett fra det var det bra.

– Vi prøvde å tilpasse oss, og de satte noen feller for oss, og vi måtte justere oss litt.

– Alisson hadde en veldig bra redning på forsøket til Son (som gikk i tverrliggeren). Han rørte den ikke, men gjorde seg så stor og han skjøt i tverrliggeren. Og for en kamp keeperen deres hadde, han hadde noen supre redninger.

– Jeg elsket vårt første mål, for i andre kamper roper folk på straffe når spissen går i bakken, men Hendo lot seg ikke affisere og fullførte. Og det andre kom etter sensasjonelt press fra Sadio, etter å ha mistet ballen to ganger og så ble han sparket i leggen.

– Jeg likte det godt

– Vi vant kampen, og vi fortjente det, og jeg er veldig fornøyd med prestasjonen.

– Veldig ofte så er resultatet, et resultat av hvor bra man spiller, og slik var det i dag. Vi spilte veldig, veldig bra. Jeg likte det godt.

– Å ligge under 1-0 for Tottenham, med deres styrke på kontringer, var en tøff oppgave. Guttene fortjener mye ros for det.

– Vi trengte å spille bra. Nå har vi 28 poeng. Du kan bare tenke deg hva som hadde skjedd om vi tapte i dag, og hvilke spørsmål som hadde kommet. Vi vet hva vi må gjøre, og det er å fokusere på en kamp av gangen.

– Det er mye i vente, men «so far, so good», sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]