Dette skjer nesten alltid på Liverpools avspark

Her er konklusjonen etter å ha studert avsparket i 160 omganger med Premier League-fotball til nå.

17. okt 2019 kl 10.18 Arve Vassbotten

The Athletic har sett på avsparket i de 160 omgangene som er startet i Premier League så langt denne sesongen.

Konklusjonen er at de fleste lagene, til tross for regelendringer de siste årene, har en relativt gammeldags tilnæring til hvordan kampene begynner. Som oftest er det bare en eller to pasninger før ballen blir slått langt opp på motstanderens banehalvdel.

Liverpool og Manchester City er ikke noe unntak fra dette.

Av 160 omganger, så har det i 99 av dem være en eller to pasninger før det blir en lang ball som ofte resulterer i hodeduell.

Matip og Mané er sentrale

Bournemouth, Burnley, Southampton og Wolves gjør dette i hundre prosent av tilfellene. Liverpool gjør det nesten hver gang, men har noen variasjoner med 5-9 pasninger i starten av omgangene.

I artikkelen påpekes det at mye av grunnen til at laget så raskt slår langt, kan han med å gjøre at Klopp ønsker å vinne ballen høyt i banen istedenfor å ha ballinnehav dypt i banen.

Med unntak av en kamp der de mistet ballen etter seks pasninger da de prøvde å bygge opp bakfra, så har Liverpool stort sett sentret tilbake til Joël Matip fra avspark, som så har sendt en ball i retning av Sadio Mané.

Manchester City har hatt noe mer variasjon i hvordan de har startet omgangene, og startet blant annet med 19 pasninger i andre omgang mot West Ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]