Enorme endringer i Premier League i VM-sesongen

VM i Qatar skaper mange utfordringer for både klubbene og landslag.

24. okt 2019 kl 19.05 Jens Hapnes Rege

Ifølge SkySports har Premier League-klubbene fått tilsendt et forslag til hvordan sesongen skal settes opp rundt det mye omtalte VM i Qatar. Forslaget skal etter planen diskuteres på et møte 14. november.

I forslaget står det at de siste kampene i Premier League spilles den 12. november, i forkant av mesterskapet som starter 21. november og har finale den 18. desember. Det er foreslått at Premier League skal fortsette på Boxing Day i 2022.

Vinterpausen Premier League har innført, som i denne sesongen gir spillerne pause i enten den andre eller tredje uken i februar, har blitt kuttet ut i forslaget.

Videre er det foreslått at sesongen starter tidligere og slutter senere enn vanlig.

SITTER I HODET?
SITTER I HODET?   Mané har tidligere uttalt at trøtthet sitter i hodet. Han vil nok kjenne det også i beina dersom forslaget går gjennom.

Dårlig for alle parter?

Jürgen Klopp har tidligere vært svært kritisk til ødeleggelsen av spillerne som følge av tett kampprogram.

Landslagssjefene vil nok kritisere forslaget, som medfører minimal restitusjons- og forberedelsestid for spillere som allerede vil ha spilt viktige kamper i ulike turneringer.

Forslaget vil innebære kort restitusjonstid for spillerne, og flere klubber kan nok få sesongene sine ødelagt som følge av skadde og utslitte spillere etter mesterskapet som skal spilles under krevende forhold i Qatar.

Ingen konkret avgjørelse er tatt enda, og det må godkjennes av FIFA, UEFA og FA før Premier League eventuelt kan godkjenne det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]