Genk har aldri vunnet i Champions League, på 14 forsøk

Et Liverpool med fire strake bortetap i Champions League vil ha statistikken på sin side på en sjelden tur til Belgia.

21. okt 2019 kl 15.37 Torbjørn Flatin

Noen facts og tall før onsdagens kamp i Belgia, i 3. kamp i gruppespillet hvor Liverpool og Racing Genk møtes for første gang i gruppe E:

Det er første gang i historien at Liverpool skal spille mot Racing Genk i en offisiell kamp.

Det er bare tredje gang at Genk møter en engelsk klubb. De har tidligere tapt 5-0 borte mot Chelsea og spilt 1-1 hjemme mot laget fra London.

Liverpool har ikke spilt mot et belgisk lag på mer enn 11 år.

Divock Origi tilbrakte ni år i junioravdelingen til Genk for han signerte for Lille i mai 2010. Origi har aldri spilt som profesjonell i belgisk liga.

Mye uavgjort på hjemmebane

Liverpool har tapt sine siste fire bortekamper i gruppespill i Champions League. Racing Genk har ingen seier på 14 forsøk i Champions, og da regner vi ikke med kvalifiseringskamper.

Dette er første gang at Racing Genk går direkte til et gruppespill i Champions, etter å ha måttet kvalifisere seg i 2002/03 og 2011/12.

I 2002/03 spilte de uavgjort i fire av sine seks kamper, men endte likevel sist i en gruppe bestående av Real Madrid, Roma og AEK. I 2011/12 spilte de blå uavgjort i alle sine hjemmekamper mot Chelsea, Bayer Leverkusen og Valencia, men tapte alle bortekampene.

På klubbrankingen til UEFA er Liverpool på 8. plass og Racing Genk på 49. plass.

Tok poeng mot Napoli

I forrige sesong, 2018/19, vant Genk alle sine gruppespill-kamper i Europa League, mot Malmö, Besiktas og Sarpsborg. I 1/16 finalen ble de slått ut av Slavia Praha etter et uventet 1-4 tap hjemme etter å ha spilt 0-0 i Tsjekkia.

Tapet hjemme mot Slavia Praha var det første hjemmetapet på 17 kamper i Europa, etter 12 seire og fire uavgjorte.

Genk har tapt 6-2 borte mot Salzburg og greide 0-0 hjemme mot Napoli i sine to første kamper i gruppe E.

Tap 6-2 borte mot Salzburn er deres største tap i Europa siden 0-7 mot Valencia i gruppespillet i Champions League i november 2011.

Slovensk dommer

Racing Genk har startet nokså beskjedent i årets ligaspill i Belgia, og ligger på 7. plass etter ti spilte kamper med fem seire, en uavgjort og fire tap, med 15-12 i målforskjell.

Genk tapte sin siste kamp, lørdag 19. oktober, med 1-0 borte mot Standard Liege.

Førstekeeper Danny Vukovic er langtidsskadet med avrevet akilles.

Ianis Hagi, som er i troppen til Genk og fyller 22 år tirsdag 22. oktober, er sønn av den tidligere storspilleren Gheorghe Hagi.

Det er samme alder som Sandar Berge, nordmannen som er midtbaneanker hos Genk. Lagoppstilling mot Napoli i forrige kamp i Champions League:

Coucke, Ito, Samatta, Hrošovský, Uronen, Hagi (92 Heynen), Berge, Bongonda (89 Paintsil), Mæhle, Lucumí, Cuesta

Dommer på onsdag er Slavko Vincic fra Slovenia. Han har dømt Liverpool en gang tidligere, på Anfield mot Sion i 2015 da resultatet ble 1-1. Målscorer for de røde var Adam Lallana.

Kilde: uefa.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]