Hadde plakater av Gerrard og Carragher på rommet

Trent Alexander-Arnold er klar over sin egen rolle som forbilde i Liverpool nå.

31. okt 2019 kl 22.06 Arild Skjæveland

På lørdag kommer Trent Alexander-Arnold til å spille sin kamp nummer 100 for Liverpools førstelag, dersom ikke han skulle få et problem på skaden, eller om Jürgen Klopp overrasker stort med laguttaket.

Den talentfulle høyrebacken har gjort et intervju med Guillem Balague for BBC Radio 5 Live-programmet «Euro Leagues Football Show». I intervjuet forteller han om oppveksten som Liverpool-supporter - og sin egen rolle nå.

– Den første kampen min på Anfield var mot Juventus i kvartfinalen av Champions League i 2005. Vi vant 2-1. Det er vanskelig å beskrive… Det var høylytt, kaos, og så mange kropper. Jeg var fortsatt liten, og prøvde bare å se og få med meg ting, forteller høyrebacken.

– Jeg gikk opp trappene, og så oppvarmingen, lysene, sangene. Det var kanskje den mest spesielle kampen jeg har vært på. Det var min første, og jeg visste at dette var noe jeg ville få smaken på.

Gerrard og Carragher på soveromsveggen

Alexander-Arnold har hatt Steven Gerrard som trener, og har laget dokumentar med Jamie Carragher. Det var to spillere han hadde plakater av på soverommet.

– Spillerne den gang var alt for oss. Jeg hadde plakater på rommet mitt av Gerrard og Carragher, forteller han.

I 2005 kjørte bussen forbi huset der de bodde på paraden etter triumfen i Istanbul.

– Vi sto foran huset da paraden kom forbi huset vårt, og alle vennene våre kom på besøk.

Han er klar over sin egen rolle som forbilde for unge scousere nå.

– Jeg forstår at barn i byen vil tenke på meg slik nå, og det gir meg et ansvar om å være et godt forbilde. Det er ting på og utenfor banen, hvor du må sette et godt eksempel.

Han gir Jürgen Klopp æren for at det har gått så bra så langt i karrieren.

– Han er en som har gjort meg til den jeg er i dag. Han presset meg til å bli bedre hver eneste dag. Han har gitt meg så mange sjanser, og jeg kan aldri få betalt tilbake det.

Aston Villa - Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]