– Han er et beist

Premier Leagues toppscorer forteller om møtet med Virgil van Dijk.

9. okt 2019 kl 16.44 Arild Skjæveland

Liverpool kom seirende ut av oppgjøret mot Chelsea på Stamford Bridge. Frank Lampards unge mannskap har blitt bedre og bedre utover denne høsten, og har ligaens toppscorer Tammy Abraham på topp.

Abraham og Sergio Agüero er på toppen av toppscorerlisten med åtte ligamål hver etter åtte serierunder. Mot Liverpool kom 22-åringen alene med Adrian ved én anledning, men klarte ikke å sette sjansen. Mye av grunnen til det var midtstopper Virgil van Dijk.

– Han er et beist. Han er bare så god på det han gjør. Han er rutinert. Jeg prøver å bruke noen av triksene jeg har i hodet, men forståelsen hans av spillet er helt topp. Det handler om å gjøre de små tingene. Bevegelsene, sier han til The Mirror.

– Med bevegelsene mine i boksen, så er det ikke alle forsvarere som er obs på meg, og som kun fokuserer på ballen, sier han. Med ham, så følger han med på begge deler. Både meg og ballen. Han vet hvor jeg er, og vet hvor jeg ønsker å være, han følger meg.

– Plagsomt!

Abraham mener det var direkte plagsomt å møte 28-åringen på banen.

– Det er plagsomt for en spiss - bare la meg være i fred!

Liverpool er det laget som har sluppet inn færrest mål i Premier League denne sesongen - med kun seks baklengs. Van Dijk er en stor grunn til det, og er fortsatt bookmakernes favoritt til å vinne Ballon d’Or som årets spiller i Europa senere i år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]