Klopps mest betrodde spillere

Jürgen Klopp har ledet Liverpool i 221 kamper. Dette er hans mest brukte spillere.

8. okt 2019 kl 17.02 Arild Skjæveland

Jürgen Klopp har vært manager i 269 kamper for Mainz 05, 318 kamper for Borussia Dortmund, og nå 221 for Liverpool. Han fikk sin første managerjobb i februar 2001, og har nå over 18 års erfaring fra manageryrket. I dag er det fire år siden han tok over Liverpool.

Ifølge Transfermarkt er det totalt 67 spillere som har fått sjansen med Liverbirden på brystet under tyskeren.

Med fra starten

De to spillerne som skiller seg ut med mest spilletid er Roberto Firmino (197 kamper) og James Milner (179 kamper). Begge spillerne kom til klubben sommeren før Klopp, og er fortsatt viktige brikker i laget.

Gini Wijnaldum (151 kamper) og Sadio Mané (134 kamper) kom inn i hans første sommervindu, og tar 3. og 5. plassen, med kaptein Jordan Henderson (147 kamper) som hans fjerde mest brukte spiller.

Det er litt overraskende kanskje at Divock Origi har så mange kamper, etter å ha blitt lånt ut, og at Andy Robertson og Alberto Moreno faktisk har spilt like mange ganger under Klopp.

Salah har scoret flest

Mohamed Salah har et vanvittig scoringssnitt i Liverpool. Han har aldri tapt en ligakamp på Anfield som Liverpool-spiller, og har scoret 77 mål på sine 116 kamper. Det er flest av alle under Klopp i LFC. Robert Lewandowski (102 mål på 186 kamper) er faktisk den eneste spilleren Klopp har trent som har scoret flere enn egypteren.

Bak Salah følger Roberto Firmino (69 mål) og Sadio Mané (67 mål). Philippe Coutinho scoret 37 på 89 kamper under Klopp, før han ble solgt for rekordsum til Barcelona.

Origi er femtemann på listen, med 29 scoringer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]